Apple похвалилася, що чубчик в iPhone 13 зменшився. Але приховала одну деталь

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час сьогоднішньої презентації співробітники компанії Apple кілька разів підкреслили особливість нових смартфонів – чубчик у верхній частині екрану була зменшена на 20%. Однак досвідченим шляхом з’ясувалося, що вона хоч і втратила в ширині, але стала трохи вище. Це показує пряме порівняння рендерів, взятих з сайту Apple.

Наявність цієї чубчика – то, за що часто критикують Apple. Вона з’явилася у смартфонів компанії в 2017 році – саме тоді вийшла модель iPhone X з екраном, у якого була відносно тонка рамка екрану, а у верхній частині виріз, який отримав в народі назву «чубчик». Цього дизайну Apple дотримується досі – всі наступні флагмани володіли такою «чубчиком», хоча рамка поступово стає тоншою. 

Виняток становить хіба що iPhone SE 2020 року, зберіг дизайн широкими гранями рамки вгорі і внизу. Виробники Android-смартфонів спочатку копіювали цю особливість, а потім навчилися випускати умовно безрамкові смартфони з невеликими вирізами для фронтальної камери, а то і зовсім без них – наприклад, коли камера висувається з корпусу (як у Poco F2 Pro) або захована під екраном і не видна (як у Xiaomi Mi Mix 4).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними інсайдерів, Apple розглядає можливість відмови від «чубчика» в iPhone і навіть створила кілька прототипів, але всі вони нібито не влаштовують менеджерів компанії. Apple не поспішає з випуском бесчёлочной моделі в тому числі з-за того, що рамка навколо екрану виходить надмірно товстою, а смартфони з таким дизайном вже давно не в тренді і виглядають застарілими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.