Фінальна «бета» Android 12 отримала ряд корисних функцій

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google представила п’яту бета-версію Android 12 – останню тестову збірку мобільної ОС. Крім традиційних виправлень і патчів безпеки, вона обзавелася і новими можливостями, список яких вже з’явився у відкритому доступі.

Одним з головних нововведень тестової версії ОС став наскрізний пошук по всьому пристрою. При цьому користувач може шукати як контакти, так і встановлені програми – Android 12 надасть найкращі відповідності, які зустрічаються на смартфоні. В налаштуваннях системи можна встановити розділи, в яких слід здійснювати пошук.

Крім того, в Android 12 beta 5 оновилися віджети годин. Компанія також представила нову версію штатного додатки, кардинально обновивши його дизайн. Заодно зміни торкнулися інтерфейс стандартного будильника і калькулятора. Функція Nearby Share отримала оновлений зовнішній вигляд спливаючого вікна, а власників пристроїв з OLED-дисплеями чекає новий дизайн режиму Always-on Display.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не забула Google і про фірмові пасхалки. Черговим декоративним сюрпризом стала оригінальна анімація, що викликається з меню системних налаштувань. Для її активації досить кілька разів тапнуть на пункт «Про Android» і перевести час з’явилися екранних годин на 12.00.

У ОС як і раніше зустрічаються деякі баги, на зразок неможливості відключення режиму блокування без введення пін-коду, але є Google імовірно виправить подібні недоліки до релізу стабільної версії ОС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.