Власникам Xiaomi заборонять установку сторонніх додатків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi початку тестування функції MIUI Pure Mode, яка заборонить установку додатків зі сторонніх джерел. Китайський портал ITHome передає, що Xiaomi планує впровадити цю функцію в свої смартфони, щоб виключити установку додатків поза офіційного магазину від Xiaomi і Google.

У Xiaomi вважають, що через відкритості операційної системи Android користувачі можуть легко стати жертвою хакерських атак. За даними компанії, 40% додатків, встановлених користувачами смартфонів Xiaomi, ніколи не проходили перевірку безпеки. При цьому 10% з них вважаються потенційно небезпечними.

Таким чином, крім заборони на установку додатків із зовнішніх джерел Xiaomi планує виключити установку шкідливого ПО в фоновому режимі без відома користувача. Xiaomi запропонує користувачеві можливість відключити цю функцію, якщо він захоче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На даний момент функцію почали тестувати в китайській версії MIUI 12.5. Компанія планує незабаром приступити до поширення глобальних прошивок з функцією MIUI Pure Mode «на борту».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.