Камера Samsung Galaxy A22 не вразила експертів DxOMark

Представлений на початку літа Samsung Galaxy A22 потрапив в лабораторію DxOMark для оцінки можливостей зйомки. Протестувавши основну камеру найдешевшого 5G-смартфона південнокорейського бренду, експерти прийшли до висновку, що не зможуть порекомендувати його фотографам.

Нагадаємо, тильна камера Galaxy A22 включає головний фотомодуль з роздільною здатність 48 Мп, діафрагмою f / 1.8 і функцією автофокусування, а також два додаткових: надширококутний сенсор на 5 Мп (f / 2.2) і датчик глибини на 2 Мп (f / 2.4). Максимальна роздільна здатність для відеозйомки становить 2048х1152 пікселів при 30 кадрах в секунду.

Фотографії, зняті на Galaxy A22, продемонстрували хорошу деталізацію на вулиці і під час портретної зйомки. Також до плюсів смартфона в DxOMark віднесли прийнятну цільову експозицію і точне фокусування, але на відкритому повітрі. А ось низький рівень шуму був відзначений фахівцями як на відкритому повітрі, так і в приміщенні.

Мінусами знімків, зроблених на камеру Galaxy A22, в лабораторії назвали поганий баланс білого і нестабільність кольору, а також затримку спрацьовування затвора в будь-яких умовах і збій фокусу при слабкому освітленні.

Що стосується оцінки можливостей відеозйомки, експерти записували відео в форматі 1080p, оскільки з роздільною здатністю 2048х1152 функція стабілізації недоступна. З плюсів в знятих відеороликах – точний баланс білого і хороший контроль шуму як на вулиці при яскравому освітленні, так і в приміщенні. До мінусів фахівці віднесли низьку деталізацію, обмежений динамічний діапазон, а також нестабільні експозицію і автофокус.

За підсумками тестування в DxOMark камера Samsung Galaxy A22 набрала 89 балів, завдяки чому смартфон опинився у другій половині загального рейтингу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.