DxOMark про фотоможливості Samsung Galaxy A12: хороший за свої гроші

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бюджетний смартфон Samsung пройшов серію випробувань в лабораторії DxOMark. Експерти оцінили можливості зйомки на камеру пристрою, знявши більше 3000 тестових зображень, і назвали як сильні сторони, так і недоліки його основного модуля.

Блок камер гаджета представлений чотирма датчиками: основним 48-мегапіксельним, ширококутним (5 Мп), а також сенсорами для зйомки макро і портретів, обидва по 2 Мп. Смартфон здатний записувати відео з роздільною здатністю Full HD при частоті 30 кадрів в секунду.

Фахівці відзначили, що Galaxy A12 добре справляється з виміром експозиції і демонструє широкий динамічний діапазон при достатній освітленості навіть в приміщенні. Замір балансу білого здійснюється стабільно, добре контролюються колірні артефакти, а при зйомці портретів виходить природне розмиття. Не викликає нарікань і режим відео – оцінка балансу білого відбувається без проблем, а ролики виходять деталізованими.

До мінусів пристрою були віднесені помилки при оцінці експозиції під час серійної зйомки і запису відео. При слабкому освітленні на динамічних об’єктах з’являвся шум і знижувалася деталізація, особливо при зйомці на надширококутною камерою. Автофокус під час відеозйомки не завжди демонстрував стабільну роботу. Крім того, в цьому режимі смартфон не відрізняється ефективною стабілізацією і широким динамічним діапазоном.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У сумарному заліку Galaxy A12 набрав 90 балів, що відповідає оцінці Google Pixel першого покоління. Проте експерти відзначили, що смартфон добре справляється зі зйомкою фото і записом відео за мірками своєї цінової категорії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.