Хакерський кабель для iPhone надійшов у продаж

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними ЗМІ, Lightning-кабелі O.MG, розроблені хакерами спеціально для злому смартфонів Apple, вже з’явилися на чорному ринку. Зовні аксесуар практично не відрізняється від стандартного, але при підключенні до гаджету відкриває зловмисникам ряд можливостей по крадіжці конфіденційної інформації.

OMG Cable пропонує рядовим користувачам звичну функціональність – за допомогою кабелю можна заряджати iPhone і копіювати інформацію. Але в руках хакера аксесуар перетворюється в потужний інструмент по злому. Завдяки мініатюрному бездротовому чіпу, розміщеному в зарядному аксесуара, можна віддалено перехоплювати натискання клавіш iPad, iPhone або комп’ютерів Mac. Заявлена ​​«далекобійність» такого інструменту становить близько 1,6 кілометра.

За словами творця кабелю, він розробив його спеціально для того, щоб продемонструвати наявність вразливостей у інтерфейсу Lightning. Крім отримання доступу до тексту, який вводиться з клавіатури, O.MG Cable дозволяє підміняти ідентифікатори USB-пристроїв, активувати інші розкладки клавіатури, а також створювати бездротові точки доступу, до яких може підключатися зловмисник.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За інформацією видання Vice, «хакерський» кабель, вже надійшов у продаж в даркнета, випускається в різних конфігураціях, включаючи USB Type-C / Lightning. Упаковку його творці також стилізували під фірмові кабелі Apple, а зовні вони майже не відрізняються від оригіналу. В якості запобіжного захисту від злому журналісти запропонували власникам пристроїв Apple використовувати сертифіковані аксесуари з маркуванням MFi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.