Названі п’ять найголовніших смартфонів цієї осені

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про нові iPhone, як, втім, і про всі майбутні смартфони в світі, вже можна з упевненістю сказати, що вони будуть дорожче. TSMC оголосила, що змушена підняти ціни на чіпсети. Так, чіпсети, вироблені по процесу менше 7 нм, виростуть в ціні на 5%, а ціна інших чіпсетів виросте аж на 20%. Ну а як ви знаєте, Apple ніколи не була помічена за тим, щоб брати на себе витрати, які можна перекласти на споживача.

Про це повідомляє сайт Mobile-review.com.

iPhone 13

Про нові iPhone 13 ми знаємо, що візуально  смартфони  будуть схожі на iPhone 12. Ймовірно, Apple представить якийсь новий стильний колір, за яким всі будуть полювати. З чуток, у моделі Pro Max буде екран розміром 6.7 дюйма, а Mini-версія отримає екран 5.4 дюйма. Деякі витоку говорять про те, що зменшиться розмір вирізу. Припускаю, що не по горизонталі (інакше iPhone стане вже дуже схожий на застарілі Android-смартфони), а по вертикалі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цілком ймовірно, що головними вау-факторами стануть екрани і камера. Apple давно пора представити моделі з частотою оновлення 120 Гц (а може, і більше). А камера напевно отримає якісь нові режими. Найбільше говорять про опцію «відеопортрет», коли можна знімати відео з розмиванням фону.

В цілому, Apple не варто переживати за продажу, так як основна фішка – це 5G. Мережі 5-го покоління все активніше розвиваються як в США, так і в світі. Оператори пропонують вже цілком звичні тарифи, так що все більше людей замислюються про оновлення.

Від себе додам, що очікую якихось анонсів в плані гейминга і творчості. Справа в тому, що власні чіпсети Apple як і раніше значно обганяють по продуктивності продукцію інших компаній. І вже котрий рік Apple не може показати хоч якийсь приклад, де подібна потужність потрібна. Більш-менш щось адекватне було на презентації iPad, коли показали, як планшет легко крутить потужний 250-мегабайтний Photoshop-файл.

Залізом сьогодні не здивувати, так що чекаємо від Apple нових можливостей. Про себе можу відзначити, що з нетерпінням чекаю нових iPhone. Так як Samsung не представила нову лінійку Galaxy Note (а мій поточний смартфон старіє), та й останні досягнення компанії не вражають, починаю замислюватися про iPhone

Чекаємо 14 вересня.

Samsung Galaxy S22 Ultra або Galaxy Note

Коли розбирали підсумки другого кварталу Samsung (в «Ехо132»), очей зачепився за фразу, що компанія до кінця року представить смартфон з камерою під екраном. Але поки що компанія показала тільки Z Fold3. Відповідно, до кінця року нас чекає ще мінімум один реліз смартфона з подекранной камерою. З огляду на, що технологія як би радикально нова, очевидно, що це буде флагман.

Тут, звичайно, все складно. Так як в Samsung, побачивши варіанти реалізації подекранной камери від TCL і BOE, можуть злякатися і перенести прем’єру. Все-таки одна справа – Fold3, де ця камера, в цілому, взагалі не потрібна. Її можна використовувати тільки для відеочатів. І інша розмова, коли подібної якості рішення буде в класичному смартфоні. Чесно кажучи, втішаю себе думкою, що, може, камера в Fold3 була така погана, тому що це гнучкий екран. Ну, раптом там якісь особливості.

У Samsung є два варіанти, що уявити. Це може бути Galaxy S22 Ultra. Уявити флагманську версію до Нового року, щоб встигнути до новорічного подарунковому шопінгу. Ну а після Нового року вийдуть вже інші моделі лінійки.

Стратегія, до слова, дуже навіть цікава, так як в США у Samsung грудня виходив найслабшим місяцем з продажу. На відміну від Apple, яка в грудні відвантажує навіть не вагонами, а цілими товарними складами. Причини подібного зрозумілі. В кінці вересня презентація Apple, потім треба почекати, поки товар проникне на всі ринки і спаде первинний дефіцит. Ну а далі Новий рік зробить свою справу.

Samsung же показує продукти на початку року і в серпні. Вибір дат невдалий. Так що цілком би було добре перенести старт основної лінійки на кінець року. В середині листопада презентація, і відразу продукт на ринок.

Втім, дробити S-лінійку на до і після Нового року – не зовсім ідеологічно правильне рішення, так що, можливо, все-таки нас чекає нова модель Galaxy Note.

У будь-якому випадку головною новинкою стане подекранная фронтальна камера, а також будуть значні зміни в основних камерах. У Samsung багато модулів в розробці, включаючи 200 МП модуль, прекрасні модулі на 50 МП і т.д.

Чесно кажучи, в даному випадку я як потенційний покупець не хочу радикальних змін. Я просто хочу хороший продукт, яким зможу робити роботу.

Google Pixel 6

З Pixel 6 інтриги немає ніякої. Смартфон вже показали, про нього все розповіли. Нас чекають два апарати – Pixel 6 і Pixel 6 Pro. Набагато краще, ніж XL, правда?

В якомусь сенсі Pixel 6 – це найбільш очікуваний смарфтон на ринку.

По-перше, Google розробила свій власний чіпсет Tensor. Судячи з показаним демо, в чіпсеті основний упор зроблений на штучний інтелект, який може працювати прямо на пристрої (без інтернету).

Друга новинка – це якась нова камера, яка, судячи по фразі про «150% більше світла», зможе якось радикально по-новому знімати в темряві. А ще, до речі, буде 4х оптичне збільшення.

Ну і третя родзинка – це Android 12. Система пропонує безліч цікавих рішень як під капотом, так і у візуальному плані.

До слова, по-моєму, в плані дизайну це найкрасивіший смартфон всій Pixel-лінійки.

Microsoft Surface Duo 2

Чутки про новий Duo 2 щосили циркулюють по ринку. Смартфон був помічений за виконанням синтетичних тестів (чіпсет Snapdragon 888 і 8 ГБ пам’яті). Як видно, концепція не змінилася. Замість одного гнучкого екрану тут два окремих екрану. На спинці з’явилося відразу 3 камери.

Минула модель від Microsoft була більшою мірою експериментальної і досить дорогий, щоб стати масовою. Та ще й вийшов апарат не на останньому залозі.

Відповідно, для успіху Microsoft потрібно дотягнути характеристики смартфона до актуальних. А якість камер довести до флагманського рівня. Після цього ринок зверне на нього увагу.

OnePlus 9T або 10

Хочемо ми того чи ні, але саме OnePlus після Samsung і Apple став умовним головним флагманом. Втім, як тільки Honor-Huawei оговтається, все швидко зміниться.

Але не можна не віддати належне, що OnePlus 9 Pro вийшов досить цікавим смартфоном. Унікальний дизайн, власний, без копіювань, підхід до платформи і камерам, захист від води, партнерство з Hasselblad.

Ризикну припустити, що OnePlus 9T або навіть OnePlus 10 (навряд чи китайці встоять перед спокусою поставити римську X в назві моделі) стануть першими моделями BBK Electronics, які надійдуть у продаж.

За винятком камери під екраном і нового Snapdragon 888+ чіпсета, характеристики залишаться такими ж. Всі інші поліпшення будуть в софт. Ймовірно, покажуть нову версію нічного режиму, нові фото режимі і, звичайно, нову супершвидку зарядку (мабуть, на 250 або навіть 500 Вт, яка заряджає смартфон менше ніж за хвилину).

У флагманів OnePlus немає якихось вау-особливостей, які б могли переплюнути Samsung або Apple. Однак компанія виробляє стабільний флагманський продукт. За відсутності Huawei у бажаючих знайти Samsung альтернативу інших варіантів просто немає.

У коментарях розповідайте, релізів яких смартфонів чекаєте. А краще розповідайте, коли і на яку модель плануєте змінювати поточний смартфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.