Смартфони

Які смартфони українці купували влітку найчастіше: рейтинг бюджетників

Share
Час читання: 2 хв.

Бюджетні смартфони користуються величезною популярністю на українському ринку. Користувачів приваблюють низькі ціни, а також непогані характеристики. Рейтинг найпопулярніших бюджетників цього літа складено на основі популярності гаджетів в інтернет-магазинах країни та Aliexpress.

Лідером став Redmi 9A. Смартфон може похвалитися 6,53-дюймовим дисплеєм, а також непоганою автономністю за свою ціну — гаджет коштує близько 2 700 грн. За ці гроші користувач отримає процесор MediaTek Helio G25 з 2 Гб оперативної пам’яті.

Потужніша модифікація лідера розмістилася на другому місці – Redmi 9C. На тильній стороні розташувалася вже подвійна камера, а власники смартфонів отримали можливість розплачуватися безконтактною оплатою завдяки чипу NFC.

Замикає трійку лідерів POCO M3. Смартфон отримав потужний процесор Snapdragon 662 з 4 Гб оперативної пам’яті, а внутрішня пам’ять досягла 128 Гб. Бюджетник від POCO отримав потрійну основну камеру, а також об’ємний акумулятор на 6 000 мА/год.

Четверте місце зайняв Redmi Note 10. Під капотом — порівняно потужний чипсет Qualcomm Snapdragon 678 з 4 Гб ОЗУ, а також тильна камера з чотирма об’єктивами — таке нечасто зустрінеш в бюджетному сегменті.

П’яте місце за Narzo 30 5G від компанії Realme. Бюджетник має скромні характеристики – чипсет Dimensity 700, 4 Гб оперативної пам’яті, потрійна основна камера та акумулятор на 5 000 мА/год.

Шосте місце – Realme C21. Процесор Mediatek Helio G35 працює з 4 Гб ОЗУ, потрійна основна камера та об’ємний акумулятор.

На сьомому місці знову смартфон від Xiaomi – Poco X3 Pro. Потужний процесор Qualcomm Snapdragon 860 дає можливість купити модифікацію з 8 Гб оперативної пам’яті. На задній панелі розташувалася камера з чотирма об’єктивами. Серед головних фішок — підтримка технології NFC.

На восьмому місці черговий гаджет від Xiaomi – Redmi 9. Смартфон має стандартні для бюджетника характеристики — процесор Mediatek Helio G80, 4 Гб оперативної пам’яті, чотири камери на задній стороні та чип NFC для оплати.

На дев’ятому місці опинився Samsung Galaxy A12. Той самий процесор Mediatek Helio P35, але з 3 Гб оперативної пам’яті. Однак на задній частині розташувалася четверна камера, а об’ємний акумулятор отримав підтримку швидкої зарядки.

На десятому місці опинився ще один представник компанії Xiaomi – Mi 11 Lite. Під задньою кришкою розташувався Qualcomm Snapdragon 780G. Головна фішка бюджетника – 8 Гб оперативної пам’яті, а також потрійна камера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Фанат ArcheAge відстежив IP і полетів до іншого штату, щоб помститися колишньому товаришу по команді

    Часто суперечки в іграх перетікають у тривалі обговорення з образами та згадуванням всього родоводу опонента,…

    29.06.2024

    Intel заперечує затримку випуску Lunar Lake, попри суперечливі звіти

    Компанія Intel представила мобільні чіпи Lunar Lake на виставці Computex, що проходила з 4 по…

    29.06.2024

    Три місця, де не можна залишати флешку, щоб уникнути її поломки

    USB-флеш-накопичувачі користуються величезною популярністю серед власників комп'ютерів, і це не дивно, адже такі пристрої дуже…

    28.06.2024

    “Vodafone” готує важливе нововведення для своїх абонентів

    Компанія «Vodafone» готується до важливих змін, які вплинуть на багатьох абонентів. Ці зміни пов’язані з…

    28.06.2024

    Нове оновлення вбиває комп’ютери з Windows 11

    Компанія Microsoft випустила нове оновлення для операційної системи Windows 11, яке виявилося проблемним. Якщо ви…

    28.06.2024

    Нова watchOS 11 припиняє підтримку рекордної кількості моделей Apple Watch

    Важливою новиною є те, що компанія Apple готується до випуску нової версії своєї операційної системи…

    28.06.2024