Нова ОЗП Samsung підвищує продуктивність смартфонів в два рази

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung представила нову оперативну пам’ять з технологією обробки в пам’яті (PIM). LPDDR5-PIM призначена для використання в смартфонах, забезпечуючи істотний приріст продуктивності при помітно меншому енергоспоживанні.

Використання оперативної пам’яті LPDDR5-PIM дозволяє смартфонам виконувати завдання штучного інтелекту без необхідності підключення до інтернету і звернення до віддаленого сервера. Всі обчислення відбуваються безпосередньо всередині пристрою.

«HBM-PIM – це перше в галузі рішення для пам’яті з підтримкою штучного інтелекту, яке демонструє величезний комерційний потенціал. Завдяки стандартизації технології відповідних додатків стане набагато більше, охопивши HBM3 для суперкомп’ютерів наступного покоління, мобільні пам’яті для ІІ-пристроїв, а також модулі пам’яті, які використовуються в центрах обробки даних », – зазначив Нам Сунг Кім, старший віце-президент підрозділу DRAM Product & Technology компанії Samsung Electronics.

За запевненням Samsung, використання LPDDR5-PIM дозволяє збільшити продуктивність більш ніж в два рази при зниженні енергоспоживання більш ніж на 60% при виконанні таких завдань, як розпізнавання голосу, переклад і чат-бот.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки нова технологія викликає ряд питань. Неясно, чи використовується в LPDDR5-PIM додатковий співпроцесор для локальних ІІ-обчислень, або ж все поліпшення мають виключно програмний характер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.