Huawei розробила камеру для смартфона зі змінною діафрагмою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія HUAWEI отримала патент на оригінальний модуль камери для мобільних пристроїв із змінною апертурою. На відміну від схожих рішень інших брендів конструкція новинки «запозичена» у виробників професійних цифрових камер.

HUAWEI

Патент, який компанія подала до Світової організації інтелектуальної власності (WIPO), має назву «Апаратура, модуль камери і електронний пристрій». У документації описується об’єктив камери для смартфона з діафрагмою, яка отримає як мінімум шість пелюсток. Вони будуть переміщатися відносно один одного, змінюючи кількість світла, що потрапляє в камеру. 

Налаштування світлосили дозволить отримувати знімки і відео високої якості при різних умовах освітлення. Досягти зміщення пелюсток діафрагми HUAWEI намір за допомогою мініатюрного приводу з магнітною котушкою. З цією ж метою в якості альтернативи в патенті розглядається використання п’єзоелектричного механізму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дата виходу першого смартфона з камерою, що підтримує нову технологію, поки невідома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.