Xiaomi оновила оболонку MIUI. Що додали?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На презентації 10 серпня Xiaomi, крім анонсів гаджетів, представила актуальну оболонку MIUI 12.5 Enhanced , а також MIUI for Pad – версію фірмової надбудови, модифіковану для планшетів. Розповідаємо подробиці про новинки.

MIUI 12.5 Enhanced Edition

Очікувалося, що на заході Xiaomi представить тринадцяту версію оболонки , проте її запуск відклали до кінця року. Замість цього ТехноГігант показав невелике, але важливий апдейт. MIUI 12.5 Enhanced не містить особливих фішок, зате значно підвищує оптимізацію і стабільність прошивки.

Заявлено близько 160 поліпшень системного рівня, а також 224 виправлення неполадок в роботі вбудованих додатків. Тепер програми довше утримуються в оперативці, а швидкість внутрішнього накопичувача падає набагато повільніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з результатами лабораторного тесту Xiaomi Mi 11 Pro, через 36 місяців використання гаджета швидкість читання і запису знизилася всього на 5%, а телефон продовжив працювати швидко.

Взаємодія оболонки з процесором теж оптимізували, завдяки чому підвищилися енергоефективність і автономність гаджета. За словами компанії, MIUI 12.5 Enhanced на 15% менше навантажує CPU і споживає в середньому на 8% менше енергії. Цього вдалося досягти завдяки прокачати планувальником системи. Він, в залежності від виконуваних завдань, регулює продуктивність і енергоспоживання чіпа.

MIUI for Pad

Ще Xiaomi показала на презентації фірмову прошивку для планшетів. У ній переробили багатозадачність і режим поділу екрана, а також оптимізували понад 300 додатків. До кінця року обіцяють адаптувати 2000 програм для MIUI for Pad.

Компанія запрошує розробників приєднатися до проекту Xiaomi Open Platform, щоб поліпшити екосистему ПО для всіх Android-планшетів. У перспективі ініціатива здатна оживити цей сегмент ринку.

Список підтримуваних пристроїв

MIUI 12.5 Enhanced вийде 13 серпня для 12 моделей смартфонів. Серед них новий Mi Mix 4, а також лінійки Mi 11 і Mi 10, Redmi K40, Redmi K40 Pro, Redmi K30S Extreme Commemorative Edition і Redmi K30 Pro. Дата розгортання поновлення на глобальному ринку поки невідома. Що стосується MIUI for Pad, першими її отримають пристрої серії Mi Pad 5 .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.