Oppo знайшла новий спосіб вмістити динаміки смартфона всередині екрану

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Oppo дуже часто знаходиться на передовій технічного прогресу. Так, саме цей китайський бренд в числі перших представив смартфон з фронтальною камерою яка виїжджає з корпусу. Підекранний сканер відбитку пальців – тут Oppo також була одним з піонерів.

Зараз же з’явилася інформація про те, що китайський IT-гігант винайшов новий спосіб впровадити динаміки всередину екрану смартфона. Як пише Gizmochina, вперше відповідна патентна заявка під номером CN109062536B була подана ще 23 липня 2018 року. Але схвалили її зовсім недавно – 17 серпня 2021 року.

Нова технологія складається з екрану, здатного вібрувати і видавати звук, і збудника, головною метою якого є приведення екрана в рух з метою отримання звуку. При цьому дисплей смартфона має відразу кілька областей, які виробляють звук – кожна з них наводиться в дію різними збудниками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, наприклад, якщо користувач дивиться відео в маленькому вікні, то нова технологія Oppo визначає, де саме воно знаходиться і, вибравши відповідну цільову звукову область, змушує її вібрувати і видавати звук через збудник.

З огляду на те, що мова все ще йде лише про патент, поки рано говорити, як скоро з’являться перші смартфони компанії з підтримкою даної технології. Більш того, цілком імовірно, що подібні девайси в кінцевому підсумку зовсім не вийдуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.