Названо 5 найбільших загроз для смартфонів на Android та iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З тих пір, як з’явилися перші ОС, з’явилися й перші віруси, які максимально шкодили пристроям, на яких та чи інша ОС була встановлена і вони або ж вповільнювали їх, або ж викрадали з них конфіденційну інформацію, або ж навіть виводили з ладу. Зараз же, ситуація із сучасними смартфонами ніяк не змінилася і віруси, а точніше шкідливе програмне забезпечення, продовжують атакувати користувачів цих пристроїв. Ми, в itech.co.ua, часто повідомляємо вас про ту чи іншу загрозу для смартфонів, розповідаємо про найнебезпечніші віруси, про чергові викрадення конфіденційної інформації і тому подібне, сьогодні приділимо увагу загрозам для смартфонів, а якщо конкретніше, то зараз буде названо 5 найбільших загроз для смартфонів на Android та iOS.

  1. Рекламне програмне забезпечення

Дану загрозу не можна віднести до такої, яка несе непоправиму шкоду вашому смартфону, але вона, як мінімум, приносить суттєвий дискомфорт його власникам.

Програмне забезпечення, яке заражене рекламним вірусом, погане тим, що ви почнете бачити різноманітну рекламу на вашому пристрої і часом, вона навіть відноситься до небезпечної.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Банківський троян

Банківський троян відноситься до одного із найнебезпечніших вірусів. Причиною цьому є те, що ви особисто завантажуєте який-небудь додаток на свій смартфон, не підозрюючи, що він буде викрадати ваші банківські дані і в майбутньому, викрадати кошти з ваших банківських карток. Виявити цей вірус можна тільки після того, як з ваших банківських рахунків почнуть зникати кошти.

  1. Мобільні підписки

Певним чином, дана небезпека схожа з попереднью, оскільки і та, і ця, орієнтовані на викрадення коштів у власників смартфонів на Android та iOS.

Такі підписки ще називають “Fleeceware” і вони доступні в офіційних магазинах Apple та Google.

Проблемою в них є те, що вони заховані в звичайних додатках із підписками, про які користувачі навіть не здогадуються. Позбутися від різних підписок, шляхом видалення шкідливого додатку не вийде, оскільки всі вони прив’язуються до платіжного профілю Google та Apple.

  1. Програми з віддаленим доступом

Такий тип загрози також широко поширений в офіційних магазинах Google та Apple і позбутися від них дуже складно, оскільки практично весь час вони в режимі очікування та збору необхідної інформації про користувачів. В той же час, після збору всіх необхідних даних та його аналізу, такий тип додатку може просто перехопити доступ до вашого смартфона і виконувати всі необхідні дії, для викрадення ваших коштів.

  1. Додатки – вимагачі

Такий тип додатків небезпечний тим, що при їхньому потраплянні на смартфон (або ж ПК, ноутбук або планшет), вони блокують головний екран пристрою і вимагають оплату за його розблокування. При заблокованому головному екрані, ви не зможете користуватися смартфоном.

Звісно, платити нікому нічого не потрібно, оскільки це звичайний вірус, якого можна позбутися нескладними налаштуваннями в смартфоні.

Детальніше про конкретний вірус можете шукати в Пошуку Гугл.

Порадити ми можемо тільки те, що завантажувати додатки необхідно тільки в офіційних магазинах Google, Apple, Huawei, Xiaomi та Samsung і це тільки при умові, що ви будете завантажувати тільки вкрай необхідні додатки, які мають високий рейтинг та велику кількість позитивних відгуків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.