Google пpoдoвжить poзpoбляти yнiкaльнi aпapaтнi piшeння для cвoїх cмapтфoнiв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кoмпaнiя Google – єдинa, кpiм Apple, хтo мaє мoжливicть cтвopювaти yнiкaльнi cмapтфoни з тoчки зopy «зaлiзa». Тaк, пoвнicтю yнiкaльними вoни бyти нe мoжyть, тaк як Android, нa вiдмiну вiд iOS, викopиcтoвyєтьcя coтнями iнших виpoбникiв. Aлe в пeвнiй мipi нaблизитиcя дo Apple пoшyкoвий гiгaнт мoже.

Власне, він уже почав це робити з виходом смартфонів Pixel другого покоління, які виділяються наявністю процесора обробки зображень Pixel Visual Core власної розробки Google. Якщо вірити новим даним, в подальшому кількість подібних унікальних рішень в апаратах компанії буде лише зростати.

Як повідомляє джерело, Google закрила операцію з придбання частини активів HTC. Зокрема, компанія отримала 2000 співробітників HTC. Це повинно дозволити Google знизити залежність від сторонніх компаній при розробці смартфонів, а в подальшому, найімовірніше, і зовсім відмовитися від їх допомоги.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, Рік Остерлох (Rick Osterloh), керівник підрозділом Google, які займаються апаратним забезпеченням, заявив, що в майбутніх смартфонах Pixel з’явиться більше нових мікросхем власної розробки компанії. Очікувати появи власної однокристальної системи Google найближчим часом поки не варто, так як Остерлох підтвердив, що Google продовжить в цьому питанні співпрацювати зі сторонніми компаніями, хоча ми прекрасно розуміємо, що мова тільки про Qualcomm.

До слова, джерело також наводить дані про продажі смартфонів Pixel, що рідкість. Так, за 2017 рік Google реалізувала 1,5 млн власних смартфонів. Це поки вельми скромний показник, але він на 50% перевершує результати попереднього року.

джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.