iOS 15 виправить роботу спірної функції камери iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У бета-версії iOS 15 з’явилася нова функція для штатної програми камери. Вона пов’язана з роботою нічного режиму зйомки, який до недавнього часу включався автоматично, незалежно від бажання користувача. Тепер же власники гаджетів зможуть самостійно вирішувати, чи потрібно їм активація цієї опції, щоб зробити знімок при поганому освітленні.

Незважаючи на поліпшення експозиції, зняті в нічному режимі кадри нерідко втрачають чіткість, або виглядають розмитими, особливо при зйомці з рук. У актуальної версії iOS 15 його можна відключити вручну, але після закриття програми камери настройки знову встановлюються на автоматичне визначення яскравості сцени. Нижче наведені приклади роботи нічного режиму і зйомки при його виключенні.

Завдяки появі ручного перемикача власники iPhone можуть зберегти бажані настройки як режим зйомки за замовчуванням. Навіть після перезавантаження пристрою додаток «Камера» буде враховувати переваги власника, встановлені в меню налаштувань. Крім того, повернути нічний режим на «автопілот» можна буде в будь-який час, не відкриваючи додаткових пунктів меню.

Реліз iOS 15 очікується в вересні 2021 року, одночасно з випуском серії смартфонів iPhone 13.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.