Названо докладні причини відсутності 5G в Huawei P50

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Флагманські смартфони HUAWEI P50 і P50 Pr o побудовані на базі топових процесорів Snapdragon 888 і Kirin 9000, але не підтримують мережі 5G. У китайських ЗМІ з’явилася докладніша інформація про причини відсутності нової технології в фірмових флагмани і перспективи наступних новинок бренду.

За даними журналістів , обмеження пов’язане з патентами сторонніх компаній на радіочастотні фільтри, необхідні для коректної роботи 5G-модемів. Такі пристрої діляться на два типи: для поверхневих (SAW) і об’ємних хвиль (BAW). 87% відвантажень останніх здійснює американська Broadcom, ще 8% – Qorvo, також знаходиться в США. Ринок SAW також практично монополізований японськими й американськими виробниками. Таким чином, HUAWEI не може обійти санкційні обмеження для закупівлі відповідної електроніки.

Джерело повідомляє, що компанія вже приступила до розробки власної альтернативи відсутнім компонентам спільно з партнерами по галузі. З чуток, 5G-версія флагманського смартфона HUAWEI Mate50 може з’явитися на ринку вже в другому кварталі 2022 року. При цьому він буде оснащений процесором Qualcomm Snapdragon 898, оскільки власні чіпи Kirin бренд не виробляє через інших заборон на співпрацю з американськими вендорами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.