Камера OnePlus 9 отримала оцінку експертів DxOMark

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У лабораторії DxOMark протестували можливості зйомки основної камери флагмана OnePlus. Особливістю апарату стало використання відразу двох сенсорів з високою роздільною здатністю – експерти оцінили можливості нестандартної конфігурації і розповіли про переваги і недоліки такого рішення бренду.

На тильній стороні OnePlus 9 встановлені три датчика: основний на 48 Мп (Sony IMX689, f / 1.8), 50-мегапіксельний Sony IMX766 з діафрагмою f / 2.2 і монохромний портретний сенсор. Смартфон здатний записувати 8K-відео зі швидкістю до 30 кадрів в секунду.

За висновком експертів, в більшості сценаріїв OnePlus 9 добре справляється з вимірами експозиції і демонструє відмінну роботу системи автофокусування. Баланс білого на знімках виходить нейтральним, а кількість цифрових шумів при зйомці на вулиці або в приміщенні в денний час – мінімальним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гаджет забезпечує хорошу деталізацію при використанні надширококутний об’єктива. Фахівці також відзначили, що вбудований алгоритм стабілізації добре справляється зі своїм завданням при відеозапису, а передача кольору при зйомці на OnePlus 9 виглядає природною.

До недоліків пристрою були віднесені некоректні в деяких сценаріях значення балансу білого і неприродні відтінки шкіри на фото і відео при слабкому освітленні або в приміщенні. Динамічний діапазон на висококонтрастних фотографіях в ряді випадків був сильно обмежений.

При недостатній освітленості на знімках спостерігалося багато шумів, а при великій кратності зума губилася деталізація зображення. Крім того, при зйомці на ширококутний модуль збивалася експозиція при слабкому освітленні, а під час запису відео апарат не завжди правильно фокусувався на об’єктах в кадрі.

За підсумками тестування OnePlus 9 набрав 115 балів у зведеному рейтингу DxOMark, поступившись iPhone 12, результат якого склав 122 бали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.