Apple про майбутнє Siri в iOS 15: нові можливості та обмеження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напередодні релізу iOS 15 компанія розповіла про майбутні зміни в фірмової прошивці. Багато з них будуть пов’язані з голосовим помічником Siri: зокрема, цифровий «секретар» обзаведеться низкою нових функцій – і позбудеться багатьох доступних раніше.

Після виходу нової прошивки голосовий асистент зможе виконувати частину своїх функцій автономно, що позитивно вплине на його продуктивність і швидкість обробки запитів. З’являться і нові можливості: за допомогою Siri користувачі зможуть поділитися фотографіями, веб-сторінками або треками з Apple Music за допомогою голосових команд.

Голосовий помічник також навчиться розуміти, що якщо при виведенні на екран даних зі списку контактів мова при запиті йде про конкретну людину. Наприклад, по команді «Скажи, що я вже їду» на екрані пропущеного дзвінка асистент сповістить відповідним текстом саме того, хто телефонував без додаткових уточнень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За запевненням Apple, в новій версії прошивки також буде значно покращено алгоритм зв’язування різних запитів по контексту, що поліпшить якість генерації відповідей. Крім того, Siri отримає ряд інструментів автоматизації сценаріїв для HomeKit, а також навчиться озвучувати текст повідомлень і нагадувань при використанні AirPods і під час підключення до CarPlay. Компанія відзначає, що допрацювала і якість вимови асистента на більш ніж десятьма мовами.

На жаль, частини своїх функцій нова ревізія Siri все ж позбудеться – під ніж підуть відразу 22 команди, доступні в поточній версії прошивки. У їх числі – можливість виклику таксі Uber і взаємодія з такими планировщиками завдань, як Things 3 або Todoist. Крім того, користувачі більше не зможуть переказувати гроші або редагувати списки завдань за допомогою голосових команд.

Компанія також попросила розробників оновити свої додатки перед виходом iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey і watchOS 8. Авторам програм належить зібрати з коду згадки відключаються команд і привести функціональність софта у відповідність новим можливостям Siri. Причину такого рішення компанія не розкриває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.