iPhone 14 отримає перископну камеру

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple запатентувала нову камеру для смартфона, в якій фігурує перископний модуль. У зв’язку з цими джерело пише, що така камера з’явиться в iPhone 14, який вийде в наступному році.

Патент під назвою «Складна камера» був схвалений Відомством США по патентах і товарних знаків. Цей патент дозволяє інтегрувати в мобільний пристрій модуль камери, що складається з декількох лінз, тим самим покращуючи якість зображення. Модуль камери містить два призматичних елемента і незалежну систему лінз між ними, яка може переміщатися. Також йдеться про автофокусування і оптичної стабілізації зображення.

Крім того, в патенті йдеться, що форму, матеріал і розташування заломлюючих лінз можна змінювати. Джерело додає, що патент буде реалізований в готовому пристрої, який надійде в продаж в наступному році. Очікується, що подібна камера надасть мобільних пристроїв Apple зум від 10х до 100х.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто зазначити, що на ринку Android давно представлені пристрої, оснащені перископною камерами, включаючи торішні флагмани Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy S20 Ultra і Xiaomi Mi 10 Ultra.

При цьому глава Redmi Лу Вейбінг (Lu Weibing) заявив, що головними недоліками перископної камери є їх розмір і ціна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.