iPhone 13 не отримає сканер відбитків пальців

На початку року з’явилися повідомлення про те, що серія Apple iPhone 13 отримає сканер відбитків пальців Touch ID. Джерела стверджували, що останній флагманський iPhone буде використовувати подвійну аутентифікацію (Face ID і Touch ID). Apple дійсно зареєструвала велику кількість патентів, пов’язаних з Touch ID під екраном, за останні шість місяців. Однак тепер з’явилися відомості про те, що сканер відбитків пальців не з’явиться в iPhone 13.

Редактор авторитетного ресурсу Bloomberg Марк Гурман (Mark Gurman) заявив, що в серії iPhone 13 компанія як і раніше використовується тільки один біометричний метод (Face ID). Він зазначив наступне: «Apple протестувала сканер відбитків пальців під екраном для пристрою в цьому році, але вона не буде з’явиться в цьому поколінні iPhone».

Через пандемії коронавируса в минулому році користувачі критикували єдиний спосіб біометричної перевірки в iPhone 12. При носінні маски функція Face ID не працювала. Пізніше Apple розробила нову функцію, яка дозволяє швидко розблокувати iPhone в масці, однак не у всіх користувачів iPhone є Apple Watch. Тому більшість користувачів Apple з нетерпінням чекають якнайшвидшого повернення функції Touch ID.

В iPhone 13 очікуються значно поліпшені камери, екрани з частотою 120 Гц (у моделей Pro), зменшений виріз в екрані і більш ємкі акумулятори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.