В Android 12 beta 3 з’явилися «довгі скріншоти» та інші функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google випустила нову публічну збірку мобільної ОС, яка отримала ряд корисних нововведень. У їх числі – покращений алгоритм повороту екрану, розширені можливості збереження приватності і більш просунутий системний пошук.

У третій «беті» Android 12 для визначення положення смартфона в просторі використовується не тільки акселерометр, але і фронтальна камера. Орієнтуючись по обличчю користувача, гаджет аналізує, чи слід змінити орієнтацію з портретної на альбомну чи ні. Компанія підкреслює, що функція працює локально в межах контейнера Private Compute Core і не передає дані «на сторону».

Ще однією особливістю прошивки стала довгоочікувана можливість створення скріншотів, які охоплюють не тільки видиму область екрана, а й ту, що ховається за його межами. Іншими словами, користувачі отримали можливість створювати знімки веб-сторінок і інтерфейсів додатків «на повен зріст».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google також підштовхує розробників до використання нової пошукової системи AppSearch як в додатках, так і по всьому пристрою. Розробники зможуть вибирати, які частини програм будуть проіндексовані для універсального пошуку.

Нова версія тестової прошивки Android 12 beta 3 вже доступна для скачування. Зараз встановити апдейт можуть тільки власники смартфонів Google Pixel третьої ревізії і новіше. Найближчим часом тестова зборка також може дістатися до деяких пристроїв OPPO, realme, Sharp, OnePlus і пристроїв інших брендів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.