Categories: Смартфони

Наскільки зросла вартість смартфонів за останній рік

Share

Аналітики з компанії GfK повідомили, що за даними на кінець 2017 року середня вартість типового смартфона виросла до позначки $ 363, що на 10% вище, ніж у минулому році.

Кількість проданих гаджетів у четвертому кварталі минулого року зросла лише на 1%, при цьому виторг на світових ринках збільшився аж на 11%.

Найбільший приріст продемонстрували ринки Центральної та Східної Європи, де продали на 7% більше смартфонів і отримали за них на 28% більше коштів у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. У Західній Європі та Китаї продажі в примірниках впали на 3%, проте при цьому виторг все одно зріс на 17%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Наскільки зросла вартість смартфонів за останній рік / gfk

У компанії GfK відзначили, що основною причиною зростання продажів стало появи смартфонів нового покоління, виконаних в “безрамковому” дизайні й оснащених витягнутими дисплеями зі співвідношенням сторін 18: 9.

Якщо аналізувати дані за весь 2017 рік, то виявиться, що світові продажі смартфонів зросли на 3% і склали 1,46 млрд екземплярів. При цьому виторг зріс на 9%, що й вплинуло на збільшення середньої вартості проданого смартфона. Якщо ж говорити про обсяги продажів, то на першому місці Китай з показником 454 млн смартфонів, тобто практично третина від світового ринку.

Наскільки зросла вартість смартфонів за останній рік / gfk

Аналітики з GfK відзначають, що розвинені ринки практично досягли точки насичення, тому виробникам доведеться зосередитися на утриманні споживачів за допомогою більш просунутих технологій і більшої різноманітності моделей.

Джерело: gfk

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    MediaTek представила процесор Dimensity 8250 для середньобюджетних смартфонів

    Сімейство мобільних платформ MediaTek поповнила модель Dimensity 8250. Це чіп середнього класу, виготовлений за 4-нм…

    13.05.2024

    Стали відомі нові функції акумуляторів у iPhone 15

    В iPhone та iPad використовуються літій-іонні акумулятори, які схильні до хімічного старіння. Це поступово знижує…

    12.05.2024

    Microsoft повідомила про повне припинення підтримки Windows 10 21H2 менш ніж за місяць

    Наслідуючи графік життєвого циклу своїх операційних систем Windows компанія Microsoft оголосила про повне закінчення підтримки…

    12.05.2024

    У мережу злили фото складаного Xiaomi Mix Flip

    Знімок засвітився у китайській соцмережі Wiebo. На ньому показано зовнішню сторону складаного смартфона Xiaomi Mix…

    12.05.2024

    В App Store з’явився емулятор PlayStation 1

    Користувачі iPhone тепер можуть зіграти в тайтли першої PlayStation завдяки новому безкоштовному емулятор Gamma, який з'явився в…

    12.05.2024

    Астрофотограф зробив вражаючий знімок сонячного затемнення

    Зйомка повного сонячного затемнення вважається одним із найскладніших завдань в астрофотографії через необхідність детального планування…

    12.05.2024