Смартфони

Google вивела з ладу сотні мільйонів старих смартфонів на Android

Share

Сервіси Google Play Services користуються колосальною величезною популярністю по всій земній кулі, однак тепер, починаючи з 10 липня 2021 року ними стало неможливо користуватися будь-яким чином на старих застарілих моделях смартфонів, на які встановлено занадто старе програмне забезпечення в особі операційної системи Android. 

Такий крок з боку «пошукового гіганта» цілком обгрунтований, адже щорічно виходять нові версії ОС, а старі поступово застарівають. Однак тим не менше він зачіпає сотні мільйонів смартфонів, які тепер не можна повноцінно використовуватися, так як сервіси Google на таких просто не можуть працювати. Нововведення зачіпає по-справжньому старі телефони, які вийшли на ринок більш ніж шість років тому.

Компанія Google вважає за необхідне зробити так, щоб її фірмові сервіси стали непридатними для подальшого використання на таких операційних системах, як Android Jelly Bean (4.1, 4.2 і 4.3), а також на будь-яких ще старіших. Всі її фірмові програми перестануть оновлюватися у випадку з цими ОС, тому вже в недалекому майбутньому користувачі можуть втратити доступ до Gmail, YouTube, Chrome, Gboard і до інших популярних додатків, включаючи хмарне сховище Google Drive. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами представників «пошукового гіганта», частка активних користувачів смартфонів, на які встановлено будь-яка з цих операційних систем, не перевищує 1% в загальній масі. Таким чином, на думку корпорації, такий крок з її боку не приведе до яких-небудь серйозних негативних наслідків.

Сервіси компанії вже перестали оновлюватися, а щоб ними можна було продовжувати користуватися, необхідно встановити на смартфон більш свіжу версію ОС, або, якщо зробити це неможливо, слід задуматися про покупку нового мобільного пристрою. 

Складання Android Jelly Bean випускалися в період з листопада 2012 року по липень 2013 року, тобто з моменту їх виходу пройшло вже близько восьми років. За такий значний термін це програмне забезпечення дуже сильно і вкрай відчутно застаріло, втративши свою колишню актуальність в повній мірі. Зараз на ринку є безліч новіших версій ОС від компанії Google, які краще в усіх відношеннях, як по частині зручності використання, так і з точки зору зовнішнього вигляду. Поступово, що очевидно, від підтримки старих операційних систем будуть відмовлятися і далі,

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    В останньому оновленні Google Chat з’явилася одна важлива нова функція

    На вихідних Google Chat отримав невелике, але дуже важливе оновлення. Пошуковий гігант оголосив, що нова…

    11.05.2024

    Штучний інтелект освоїв мистецтво обману

    Дослідники б'ють на сполох: штучний інтелект (ШІ) навчився обманювати людей. Розроблені за допомогою системи приходять…

    11.05.2024

    Названо прості кроки які допоможуть вам швидко дізнатися про стан акумулятора на вашому iPhone

    Ви помітили, що заряду акумулятора вашого iPhone не вистачає надовго? Це може статися, якщо ваш…

    11.05.2024

    В Україні фахівці розробляють сервіс мінімізації ризиків користування Telegram

    З-поміж популярних месенджерів найбільші ризики для конфіденційності користувачів існують у Telegram, тому розробляється спеціальний сервіс…

    11.05.2024

    OpenAI готує конкурента пошуковику Google, але на базі ШІ

    Згідно з новим звітом Reuters, OpenAI збирається запустити свою пошукову систему на базі штучного інтелекту…

    11.05.2024

    Експерти розповіли, як покращити швидкість Wi-Fi

    Якщо ви працюєте вдома і вам потрібно проводити відеоконференції, завантажувати або вивантажувати великі обсяги даних,…

    11.05.2024