Google “поховає” мільйони смартфонів на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google планує припинити підтримку Google Play Services для застарілих версій Android.

Йдеться про Android Jelly Bean – ОС для смартфонів, яку вперше показали публіці ще у 2012 році. Останнє оновлення для гаджетів заплановане на кінець серпня.

На момент анонсу Android Jelly Bean нововведення дозволяли власникам смартфонів більш гнучко налаштовувати вхідні повідомлення. Зміни торкнулися й аудіосистеми – смартфони отримали Bluetooth-кодек AAC і можливість відтворення музики без пауз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На цей момент всього лише 1% пристроїв з Android працюють під управлінням цієї ОС. Компанія Google відмовляється від підтримки застарілої Android, щоб знизити навантаження на команду розробників, яка випускала регулярні оновлення заради збільшення безпеки.

І хоча на підтримку від Google власникам старих смартфонів розраховувати не варто, смартфони будуть, як і раніше, відкривати всі встановлені додатки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.