OnePlus примусово знизила продуктивність смартфонів серії OnePlus 9

Деякий час назад Andrei Frumusanu з AnandTech виявив деякі невідповідності продуктивності браузера в OnePlus 9 Pro з його апаратною начинкою. Флагман OnePlus сильно відстає від своїх конкурентів, таких як, наприклад, Samsung Galaxy S21 Ultra.

Andrei Frumusanu з’ясував, що OnePlus навмисно знижує продуктивність певних програм на рівні ядра, по суті не даючи цим програмам отримати доступ до високопродуктивного ядру Cortex-X1 і обмежуючи використання звичайних ядер Cortex-A78. Крім того, при доступі до ядра X1 тактова частота обмежена частотою 2,3 ГГц. Падіння продуктивності становить приблизно 20% в порівнянні з типовою продуктивністю Snapdragon 888.

Причина такого кроку з боку компанії проста – це ефективність. OnePlus, схоже, намагається скоротити енергоспоживання за рахунок обмеження продуктивності процесора. Це означає, що компанія не надає користувачам доступ до повноцінних можливостей Snapdragon 888. Рішення є досить дивним, так як продуктивність повинна бути одним з основних аргументів для покупців на користь OnePlus 9 Pro. Той факт, що це обмеження поширюється на безліч популярних додатків, включаючи Chrome, Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat і більшу частину мобільних додатків Google, викликає безліч питань.

Дивлячись на таке неподобство, навіть популярний тест Geekbench видалив OnePlus 9 і OnePlus 9 Pro зі своєї бази даних, що є в даній ситуації логічним рішенням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я