В iOS 15 виявлена ​​нова функція

На презентації 7 червня 2021 року Apple розповіла про чималу кількість нововведень в своїх iOS 15 і iPadOS 15. Однак, як не дивно, все найцікавіше залишилося за кадром і виявляється тільки через час. Зокрема, експерти виявили нову функціональність гаджета при відновленні з резервної копії.

Хто намагався відкочуватися з бета-версії iOS на стабільну, знає, що резервна копія від більш нової iOS не встановлюється на старішу. Те ж стосується і зміни девайса – перенести свої дані з бета-версії iOS на старіший реліз буде досить проблематично. Однак тепер цей процес максимально спрощений . Починаючи з iOS / iPadOS 15, пристрій буде пропонувати оновитися до потрібної версії в процесі відновлення.

Виглядає це так: при покупці нового девайса під керуванням релізної версії iOS користувач може спробувати перенести резервну копію зі старого пристрою, на якому встановлена більш нова бета-версія iOS. Зараз під час відновлення смартфон або планшет відображає попередження «Ця резервна копія несумісна з встановленою версією iOS» і відмовляється відновлювати її. Тепер же буде інакше: якщо пристрій знайде, що резервна копія знята з більш нової бета-версії iOS, воно просто запропонує завантажити і встановити потрібну збірку прямо зараз, після чого відновить резервну копію.

Очевидно, що ця зміна торкнеться далеко не всіх – адже лише малий відсоток користувачів тестують бета-версії iOS. Однак крок в такому напрямку характеризує Apple з кращого боку, а сама ОС стаєвсе більш і більш продуманої .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.