Головна Смартфони Сервіси Google офіційно повернулися на смартфони Honor

Сервіси Google офіційно повернулися на смартфони Honor

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те що Honor здобула самостійність від Huawei ще в минулому році, добившись зняття американських санкцій , вона не поспішала відновлювати відносини з Google і випускати смартфони з її сервісами. Тому в якийсь момент багато хто став думати, що насправді незалежний бренд все ще знаходиться під економічними обмеженнями або пошуковий гігант не погоджується сертифікувати Google Mobile Services для фірмових пристроїв Honor. Втім, все це було неправдою.

Honor представила свій перший смартфон, який вийшов після набуття брендом незалежності від Huawei, – Honor 50. Це не флагманська модель, тому і внутрішня начинка новинки не претендує на звання кращої. Однак важливо навіть не це, а те, що всі апарати модельного ряду тепер офіційно підтримують сервіси Google.

Характеристики Honor 50

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але спочатку пробіжить по технічним можливостям Honor 50:

  • Процесор – Snapdragon 778G
  • Пам’ять – 8/128, 8/256 і 12/128, 12/256 ГБ ГБ
  • Дисплей – 6,57 / 6,72 дюйма, 120 Гц
  • Камера – 108/8/2/2 Мп
  • Батарея – 4300/4000 мА * г

Як бачите, начинка пристрою і справді не топова, але цілком собі непогана як для представника середнього цінового сегмента. На більш Honor поки не претендує. Honor 50 в базовій конфігурації з акумулятором на 4300 мА * г і об’ємом пам’яті 8/128 ГБ буде коштувати в районі 12 000 грн. А Pro-модифікація з батарейкою на 4000 мА * год, 12/256 ГБ пам’яті і додаткової Фронталки на 32 Мп – в районі 15 000 грн.

Новий смартфон Honor з сервісами Google

Всі модифікації Honor 50, які надійдуть у продаж за межами Китаю, отримають Google Mobile Services. Тобто їх власники зможуть завантажувати додатки з Google Play, оплачувати покупки за допомогою Google Pay, отримувати всі повідомлення вчасно завдяки роботі хмарних платформ Google і робити багато чого іншого з того, до чого їм відкриють доступ служби пошукового гіганта.

А ось з сервісами Huawei смартфонам Honor довелося розлучитися. Незалежний бренд відмовився не тільки від використання Huawei Mobile Services, але навіть прибрав з прошивки Magic UI магазин додатків AppGallery. Очевидно, так в Honor хотіли підкреслити, що більше не мають нічого спільного з Huawei, а, може бути, це було вимогою США для зняття санкцій. Як би там не було, ніяких згадок про колишнього власників в смартфонах Honor більше не буде.

Однак важливо розуміти, що відсутність Huawei Mobile Services і AppGallery, а також присутність сервісів Google справедливо тільки щодо Honor 50 і не поширюється на смартфони Honor, що вийшли під егідою Huawei в період дії санкцій. Тобто Honor 30, Honor 40 і проміжні моделі, які виходили в період з літа 2019 року по травень 2021, сервіси Google не отримають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: