Названо причини повільної роботи смартфонів Apple iPhone

Практично всі чули про компанію Apple та їхні смартфони iPhone, які цінуються через їхню стабільність роботи, безпечність, стабільні оновлення, вишуканий дизайн та довговічність. На жаль, смартфони iPhone, як і Android-смартфони, не позбавлені такої проблеми, як вповільнення роботи. Зараз буде названо причини повільної роботи смартфонів Apple iPhone.

Застаріле ПО

Дана причина вповільнення iPhone актуальна для тих смартфонів, які перестали отримувати оновлення iOS, тобто смартфони, яким понад 6 років. Якщо при перевірці наявних оновлень, ви побачите, що на смартфоні використовується останнє оновлення, значить причина прихована в чомусь іншому. Якщо ж такого повідомлення не буде, значить оновіть її до останньої версії iOS, яка доступна для вашого смартфона.

Відсутність вільного простору

Ще одна часта причина вповільнення роботи iPhone. Якщо ви тривалий час користуєтесь своїм iPhone і періодично не очищаєте його від мотлоху, то очікувано, що вільний простір у вас буде в обмеженій кількості. Найчастіше внутрішню пам’ять засмічують додатки, месенджери та збережені через них фото та відео.

Для комфортного користування смартфоном необхідно хоча б 7 – 9 Гб вільного простору, в іншому випадку він почне працювати повільніше і повільніше.

Шкідливий додаток

Хоча смартфони від Apple славляться своєю захищеністю, проблем із безпекою в них достатньо. Останнім часом почастішали випадки зараження iPhone вірусами, тому вберегтися від цього досить складно, враховуючи, що навіть Apple не взмозі їх всіх відстежити. Якщо ви запідозрили, що смартфон підчепив вірус, то проскануйте його антивірусними програмами.

Фонові додатки

Така проблема актуальна не тільки для Android-смартфонів, а й для iPhone. Практично ніхто не закриває додатки повністю, а залишає їх працювати в фоновому режимі. Це справді зручно, оскільки нема необхідності кожного разу запускати певний додаток по-новому. У випадку, якщо у вас працює у фоні 1-2 додатка, то це не відчутна проблема, але якщо таких додатків назбиралася велика кількість, то це істотно вдарить по продуктивності iPhone, що стане помітним у його вповільненні. Не залишайте багато додатків у фоні, тоді смартфон буде працювати стабільно і залишатиметься “швидким”.

Необхідність в перезавантаженні смартфона

Хоча нам і розповідають про те, що смартфон це такий пристрій, який здатний працювати цілодобово, але на ділі він також потребує “відпочинку” у вигляді перезавантаження або ж вимкнення на декілька годин. Після перезавантаження смартфон почне працювати набагато швидше.

Низька температура

Всі знають про проблему всіх смартфонів iPhone – вони не переносять мороз. Комфортна та рекомендована температура користування смартфоном iPhone знаходиться в проміжку між 0 та 35 градусів за Цельсієм.

Тобто на морозі смартфон просто почне працювати нестабільно, а значить вповільниться. Не рекомендується часто та активно використовувати його при морозі і взагалі краще купити спеціальний чохол, який буде стримувати температуру смартфона. В гіршому випадку, просто вимикайте смартфон при мінусових температурах і вмикайте тільки при кімнатній температурі.

Ми назвали тільки основні причини вповільнення смартфона iPhone, але на ділі їх є набагато більше. Краще вивчайте свій смартфон і ви зразу збагнете причину його вповільнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.