HarmonyOS краще, ніж Android і iOS: деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незабаром Huawei випустить власну операційну систему HarmonyOS 2.0 для смартфонів. Вона вже доступна у вигляді бета-версії, тому користувачі викладають порівняння і невеликі огляди.

YouTube-канал Atnarr Tech опублікував порівняння смартфонів, що працюють на HarmonyOS 2.0 і iOS 15 – невелика перевага виявився на користь першого пристрою. Смартфон Huawei трохи швидше запускає програми, ніж iPhone, а навігація по інтерфейсу більш спритна і плавна. Втім, якщо не порівнювати платформи лоб в лоб, ви навряд чи помітите різницю.

Очевидна перевага HarmonyOS 2.0 перед Android полягає в тому, що операційна система займає в пам’яті менше місця. Один з користувачів встановив на свій смартфон HarmonyOS 2.0 замість Android-оболонки EMUI 11 і зауважив, що обсяг вільної пам’яті в накопичувачі збільшився на 7 ГБ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Частково, це можна пояснити тим, що в процесі переходу на нову ОС був видалений кеш і інші сміттєві дані, які накопичуються з часом. Користувач також зазначив, що після установки HarmonyOS 2.0 його смартфон став працювати приблизно на 10% довше, що говорить про економічність цієї операційної системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.