Смартфони Google Pixel отримали ряд нових корисних функцій

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія випустила оновлення ОС Android для серії фірмових пристроїв. Крім патчів безпеки, апдейт приніс «пикселям» різних поколінь розширений набір функцій – від блокування приватних фотографій і відеороликів до можливості скидання вхідного дзвінка за допомогою голосових команд.

Першим нововведенням стала поява захищеної папки для фотографій і відео. Зняті матеріали можна зберігати в неї безпосередньо або перетягувати з галереї. Вони не будуть відображатися на загальних пристроях, а для доступу до «сейфу» буде потрібно ввести пароль або скористатися сканером відбитків пальців.

Google

Крім того, Google оновила алгоритм зйомки Night Sight, який використовує довгу витримку для отримання якісних знімків при поганому освітленні. Тепер в цьому режимі можна створювати анімовані зображення, «склеєні» з послідовно знятих кадрів. Функція доступна на смартфонах Pixel 4 і новіших пристроях серії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google

Ще одна корисна опція в складі апдейта під назвою Heads Up нагадує користувачеві про необхідність відривати погляд від екрану при ходьбі. Торкнулися зміни і віртуального помічника Google, який тепер вміє відповідати на дзвінки або відхиляти виклик по голосовій команді.

Прокачала компанія і фірмову екранну клавіатуру GBoard. При копіюванні в буфер обміну шматка тексту, який містить номер телефону, адреса електронної пошти або URL, вони будуть запропоновані для вставки в форматі окремих готових фрагментів.

Ознайомитися з повним списком нововведень для смартфонів Pixel можна в офіційному блозі Google. За запевненням компанії, апдейт вже доступний в більшості регіонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.