Користувачі Android скоро зможуть відмовитися від рекламного стеження в додатках

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google розповіла про зміни в конфіденційності Android, що стосуються обмеження доступу додатків до рекламного ідентифікатора пристрою. 

Починаючи з Android 12, розробники більше не матимуть доступу до рекламного код користувача, а при запиті система буде видавати рядок з нулями.

Зараз в ОС Android є опція «Відключити персоналізацію реклами» , яку можна знайти в меню Налаштування> Google> Реклама . Проте, додаток може запитати рекламний ідентифікатор, минаючи вибір користувача, оскільки він використовується для аналітичних цілей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нововведення в Android 12 запропонує альтернативний метод аналітики, який не використовує рекламний ідентифікатор, і додатки не зможуть отримувати до нього доступ, якщо користувач відмовився.

Варто зазначити, що основним бізнесом Google є продаж реклами, тому запровадження прозорості відстеження, як у Apple, істотно вплине на прибуток пошукового гіганта.

Згідно сторінці підтримки Google, що стосується рекламного ідентифікатора, зміни почнуть застосовуватися з кінця 2021 року на пристроях під управлінням Android 12, а на початку 2022 року компанія поширить цю політику на всі пристрої з сервісами Google Play.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.