Названо переваги та недоліки смартфона Xiaomi Mi 11 Ultra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi Mi 11 Ultra – це смартфон преміум – класу. У статті розглянемо переваги і недоліки даної китайської моделі.

Коротка специфікація:

  • Екран: частота відображення – 120 Гц, 1440 3200 точок, тип – AMOLED, діагональ – 6,81 дюйма;
  • Чіпсет: «Левиний зів» (Snapdragon) No 888;
  • Оптика: зум візуальний (5 – кратний), телеоб’єктив – 48 МП, головна камера – 50 МП, сенсор ширококутний – 48 МП, передня лінза – 20 МП, тип стабілізації зображень – OIS, EIS;
  • Система: мобільна платформа Андроїд 11 з оверлеєм MIUI 12;
  • Місце для зберігання особистих даних: 512 або 256 ГБ;
  • ОЗП: 12 або 8 гігабайтів;
  • Безпека: зчитувач за відбитками пальців на дисплеї;
  • Зв’язок: безконтактні платежі (NFC), Вай – Фай, Блютуз 5.2, A2DP, aptX HD, LE;
  • Звук: стереодинаміки;
  • Захист корпусу: IP68;
  • Початкова вартість: 910 – 1065 доларів;
  • Батарея: 5000 мАг, потужність бездротової зарядки 67Вт, стандартної – 67Вт, зворотної – 10Вт.

Дисплей і ідентифікатор особистості

Екран телефону (AMOLED, 120 герц) відображає точні, гарні кольори. Контент на ньому комфортно дивитися навіть при яскравому сонці. Панель є однією з кращих на ринку і має безліч налаштувань для індивідуальних переваг користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тут немає підтримки технології LTPO. А це означає, що пристрій Xiaomi не може регулювати частоту кадрів так само динамічно, як флагманські моделі компаній Samsung, OnePlus, Oppo. У тесті мобільник «Ultra» завжди працював з різною швидкістю поновлення зображень 120, 90, 60 Гц. Тому напрошується висновок, що обладнання погано оптимізовано і майже не заощаджує електроенергію.

Сканер для зняття відбитків пальців, що знаходиться на дисплеї, виконує завдання швидко і коректно.

Додатковий монітор

Xiaomi Мі 11 Ультра володіє допоміжним екраном (OLED) розміром 1.1 дюйма. Цей дисплей збільшує вартість виробу, його вага. Після падіння смартфона панель може пошкодитися, і ціна ремонту істотно підвищиться. Але є і переваги від такого монітора. На ньому відображаються зображення, анімація, текст, годинник з погодою.

На невеликій панелі також дозволено перемикатися між музичними творами. Але це заважає, коли користувач вирішив в даний момент зняти якийсь – то об’єкт. Можуть статися автоматичні запуски непотрібних пісень.

Маленький монітор призначений для перегляду Селфі – кадрів. Але чіткість знімків навряд чи задовольнить споживачів китайського бренду. У сонячний день іноді складно побачити годинник, не кажучи вже про видошукач камери. За допомогою додаткового екрану можна здійснювати запис роликів і використовувати його для портретного або нічного режимів. Але тоді виникає питання, а навіщо він взагалі потрібен?

Оптика

У телефон виробник вмонтував гігантський модуль для створення фотографій, він значно виступає над поверхнею виробу. Навіть чохол, який присутній в комплекті, не здатний приховати об’єктиви, розташовані горизонтально. Але завдяки такій конструктивній особливості лінз мобільник не розгойдується на рівному столі.

Камера моделі Мі 11 Ультра робить природні фото, але іноді на них окремі кольори перенасичені. Динамічний діапазон і рівень деталізації кадрів прекрасні для всіх камер, а розмиття фону на основному сенсорі просто ідеальне. Для макрозйомки краще використовувати телеоб’єктив. У ньому базовий 5 – кратний зум працює чудово. Наближення в десять разів також не псує зображення.

В оптиці програмне забезпечення поступається обладнанню, тому є спотворення на предметах по краях, не допомагає навіть включена корекція кадрів. Нічна опція, на жаль, виконує завдання лише з головним об’єктивом і не сильно впливає на якість фотографій.

Відео з роздільною здатністю 4K виглядають зразково. Звук не псує контент. Тут можна перемикатися між усіма лінзами прямо під час зйомки тільки в форматі 4K і при 30 кадрах в секунду. Ролики в якості 8K Не такі привабливі, як хотілося б, але при певній вправності можна і з ними поекспериментувати.

Фронтальна 20 – мегапіксельна лінза створює автопортрети на хорошому рівні. Але поступається аналогічних приладів, які вбудовані в останні флагмани компаній «Apple» і «Samsung».

В цілому китайський телефон отримав одну з кращих оптик, існуючих на ринку. Однак інженерам корпорації «Сяомей» варто було б правильно налаштувати програмне забезпечення, а також переробити фото – додаток.

Апаратні засоби

Модель Mi 11 Ultra володіє найпотужнішим процесором, на сьогоднішній день, величезними обсягами внутрішньої пам’яті і ОЗУ, сучасними модулями Wi – Fi, 5G і навіть має стандарт водонепроникності IP68.

Система працює блискавично і плавно. Ніколи не виникало збоїв в додатках, дефектів в анімації. Смартфон реагує на дотики миттєво. Такі тактильні реакції просто казка. Фірмовий оверлей виконує завдання добре, але в моменти великого навантаження корпус вироби надмірно нагрівається.

Звук

Стереодинаміки видають приємне звучання. Високі частоти чисті, баси не спотворюються навіть при максимальній гучності.

Аакумулятор

Батарея ємністю 5000 міліампер – годин протримається без розетки повний світловий день. Адже телефон має дуже яскравий дисплей і частоту зміни кадрів 120 герц. Тут є підтримка швидкої зарядки потужністю 67 ват, яка відновить повністю накопичувач енергії за сорок хвилин.

Позитивні і негативні риси характеру моделі

1. Красиві і точні кольору на дисплеї.
2. Одна з кращих камер на ринку.
3. Чудові апаратні засоби.
4. Надшвидка технологія в стандартній і бездротової зарядках.
5. Надмірний нагрів корпусу.
6. Виріб важке.
7. Другий монітор зайвий.

Висновок

Розглянутий мобільник з Піднебесної небездоганний, хоча його вартість досить висока (див. Специфікацію). Допоміжний екран завищує ціну виробу, і він марний. Бренд «Сяомей» хоче заповнити нішу компанії «Huawei» у вищому сегменті таких пристроїв. Він показує своїм споживачам, на прикладі Xiaomi Mi 11 Ultra, що йому під силу створювати смартфони, які можуть конкурувати з флагманами корпорацій «Samsung» та «Apple». Але поки це лише перша скромна спроба зайти на ринок дорогих телефонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.