Apple працює над багатообіцяючою технологією бездротової зарядки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Bloomberg, компанія Apple розробляє технологію, яка дозволить заряджати різні пристрої без проводів з дальньої відстані. Підтримкою цієї технології, ймовірно, зможуть володіти не тільки її смартфони, але і інші гаджети, в тому числі планшети і ноутбуки.

Bloomberg пише, що розробка цієї технології знаходиться на початковому етапі, тому не варто чекати її появи в комерційно доступних продуктах найближчим часом. Подібні зарядні пристрої, які передають енергію на гаджети з відстані кількох десятків сантиметрів і навіть метрів, є у Xiaomi і деяких інших підприємств, але вони не поспішають впроваджувати таке рішення в свої продукти.

Очевидно, що з беcпровідною зарядкою дальньої дії будуть сумісні тільки нові продукти Apple, оснащені її підтримкою, а старі гаджети можна буде заряджати таким чином.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Bloomberg також вказує, що Apple не залишає спроб довести до розуму бездротовий зарядний пристрій AirPower, представлений ще в 2017 році. За задумом компанії його можна було б використовувати для одночасної зарядки трьох пристроїв (наприклад, смартфона, годин і навушників).

Випуск AirPower був скасований , оскільки керівництво Apple виявилося невдоволене цим продуктом (за чутками, через надмірне нагрівання при використанні на повній потужності). Примітно, що зарядні пристрої, подібні AirPower, випускають багато компаній, включаючи Xiaomi ,Samsung і незліченних китайських виробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.