Вірусам підвладні всі пристрої: фахівець розповів, як захистити свій смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всім користувачам смартфонів, так і інших засобів зв’язку, потрібно постійно оновлювати свої знання і завжди уважно ставитися до того, що робите на своєму пристрої, а тим більше не відкривати листи від невідомих адресатів.

Поради, як убезпечити себе і свій смартфон від шкідливих програм, дав глава Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України підполковник Юрій Щиголь в інтерв’ю виданню ” ГОРДОН “.

“Не відкривайте листи від невідомих вам адресатів. Пам’ятайте, вірусам підвладні всі пристрої, всі операційні системи, все поштові служби і месенджери”, – підкреслює Щиголь.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За його словами, одні з найпоширеніших шляхів зараження телефону – повідомлення, що ваш невідомий дядечко залишив вам $ 10 млн в спадок десь в Африці.

“Нерозумно? Але досить часто це спрацьовує, тому що люди від природи цікаві. Одержувачам просто цікаво, що буде далі”, – відзначає глава Держспецзв’язку.

У цьому контексті він підкреслює, що не варто вступати в переписку, тому що з подібними листами поширюється програмне забезпечення, яке викрадає дані або є інструментом кібератаки.

Джерело: telegraf.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.