Huawei назвала важливу перевагу HarmonyOS над Android і iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора під час анонса користувальницької версії ОС HarmonyOS в Huawei назвали одну з головних переваг її над розробками конкурентів – iOS і Android. Мова йде про швидкість роботи флеш-пам’яті: вона практично не знижується ні з часом, ні з збільшенням кількості файлів на смартфоні користувача.

У компанії запевняють, що навіть після трьох років роботи швидкість послідовного читання флеш-пам’яті в смартфоні з HarmonyOS знижується всього лише на 4,5%, а швидкість послідовного запису зменшується на ледь помітні 0,9%. Швидкість випадкового читання і запису за цей же часовий період знижується лише на 5%, в той час, як у iOS фіксується зниження на 20%. У Android – ще більше.

У Huawei відзначили, що серйозна оптимізація HarmonyOS дозволила підвищити продуктивність на 42% при зниженні енергоспоживання. В реальності ж, за оцінками користувачів, смартфони з HarmonyOS працюють так само швидко, як з EMUI і Android, а ось витрата енергії акумулятора дійсно трохи нижче.

Ще одна важлива переваги HarmonyOS над Android – те, що додатки які працюють у фоновому режимі відкриваються рівно в такому ж стані, в якому були на момент приміщення в фон, а не повністю перевантажуються заново. Причому в HarmonyOS цей механізм працює незалежно від кількості додатків в тлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.