З якою операційною системою краще вибрати смартфон в 2021 році?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останні декілька років на ринку смартфонів залишилося два великих гравця, які пропонують свої операційні системи для смартфонів, а саме Google та Apple, з OC Android та iOS, відповідно. Також нещодавно, компанія Huawei вимушено випустила свою HarmonyOS, яку розроблено на основі Android. Брати до уваги її зараз не будемо, сокільки вона (поки) поширюється тільки на смартфонах Huawei. Дивлячися на дві операційні системи, логічне запитання, з якою операційною системою краще вибрати смартфон в 2021 році? Спробуємо зараз дати відповідь та вибрати оптимальну ОС.

І так, якщо брати до уваги завантаження програм, то Android-смартфони в даному випадку перемагають, оскільки крім офіційного магазину Google Play, ви також можете завантажувати додатки із сторонніх ресурсів, хоча це й не завжди рекомендується і не завжди безпечно. Використовуючи iOS, ви вимушені завантажувати все тільки з офіційного магазину AppStore.

Тепер стосовно кастомізації. В даному випадку також перемагає Android, оскільки варіантів тут неймовірно багато, а Apple для iOS нічого оригінального не пропонують і класичний дизайн досить швидко “приїдається”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер настала перемога iOS. В плані оптимізації iOS перемагає Android, оскільки для швидкої дії їм необхідно надзвичайно мало ресурсів. В той же час, Android таких результатів ще не отримав. Причина перемоги iOS тут цілком очевидна, оскільки крім правильної оптимізації, OC Apple оптимізується тільки під їхні пристрої, а OC Android використовується на різноманітних смартфонах з ріноманітними характеристиками і виробниками. Зразу розглянемо енергоспоживання, оскільки тут Apple також перевершили Google. Причина такого успіху така ж, як і в попередньому випадку.

Стосовно безпеки пристроїв на iOS, то тут зайвих запитань не виникає, оскільки всі додатки завантажуються тільки з офіційних джерел та проходять відповідну модерацію в AppStore. В Android трохи більше вразливостей, саме через те, що дозволено завантажувати додатки із сторонніх ресурсів, які не перевіряються компанією Google.

Хоча безпека в iOS краща, можна знайти багато випадків, коли зловмисники знаходили вразливості і наносили великої шкоди власникам пристроїв компанії Apple.

Що ж тоді вибирати в якості кращої операційної системи для смартфона? Якщо вас влаштовують заводські налашування смартфона, дещо більша безпека, то варто вибирати iOS. Якщо ж ви любите самі налаштовувати свій смартфон і контролювати його особисто, то Android для вас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.