Google переробить віджети на Android в стилі iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З релізом дванадцятої версії Android компанія Google запланувала глобальний редизайн системи, який торкнеться не тільки для користувача інтерфейсу, але і віджетів. Пошуковий гігант розповів, як зміняться ці елементи, щоб зробити загальний стиль всієї системи більш узгодженим. 

Google Android 12

В Android 12 віджети помітно зміняться не тільки зовні, але і функціонально. Google хоче, щоб вони були округлої форми, відповідаючи загальному стилю всієї системи. Крім того, вони будуть підтримувати динамічну зміну кольору, що є частиною нового дизайнерського стилю Material You. Компанія вже показала, як передає власні віджети. Багато вже відзначили, що вони схожі на такі в iOS 14. Разом з тим були розроблені нові API, що дозволяють стороннім розробникам створювати свої віджети згідно з новими рекомендаціями.

Google хоче зробити віджети не тільки візуально приємніше, але і функціональніші. Тому були розроблені нові інтерактивні елементи, такі як чекбокси і перемикачі. Це дозволить додатково взаємодіяти з додатками без необхідності їх відкривати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Android 12

Увага також було переррблене меню вибору віджетів. Google хоче, щоб користувач відразу бачив опис кожного конкретної міні-програми з зазначенням того, що він може робити з ним. Компанія також надає розробникам адаптивні макети, щоб віджети однаково добре виглядали незалежно від розміру або дозволу екрану.

Важливо враховувати, що всі зміни поки носять лише рекомендаційний характер, тому кожен розробник повинен буде самостійно прийняти рішення про оновлення віджетів своїх додатку відповідно до нових гайдлайни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.