Android 12 скопіював у iPhone важливу функцію фотогалереї

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

18 травня Google анонсувала майбутній вихід Android 12. Система зазнала значний редизайн, обзавелася новими «пляшками», проте далеко не всі нововведення звучать зі сцени. Дещо розробники виявляють через час. Зокрема, виявилося, що Google збирається змусити виробників смартфонів зберігати скріншоти в окремій папці, подібно до того, як це організовано в iOS і iPadOS вже кілька років.

Відповідно до технічної документації, яку отримали розробники XDA, Android 12 містить всі вступні, щоб зробити обов’язковим збереження скріншотів в спеціальній папці і ніде більше. Цитата: «Якщо пристрій має функцію знімків екрану або записи екрану, в тому числі за допомогою апаратної або програмної кнопки, вони повинні зберегти створене зображення або відеофайл в каталозі під назвою « Знімки екрана », який автоматично створюється в розділі зображення. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ зберігати знімки або запису екрану в DCIM, «Зображення», «Відео» або в призначених для користувача каталогах ».

Варто згадати, що досить багато смартфонів на Android продовжують зберігати скріншоти в загальну стрічку фотографій – наприклад, девайси від Samsung поміщають скріншоти в папку DCIM. Як відомо, ця папка використовується для синхронізації з хмарним сховищем – зокрема, «Google Фото» – і в результаті в хмару потрапляють і призначені для користувача фотографії та знімки екрану. Це погано з кількох причин: по-перше, скріншоти займають місце в сховищі, що стане критичним для користувачів «Google Фото» з 1 червня 2021 роки; а по-друге, це просто незручно – шукати якесь фото з позаминулого відпустки в загальній «звалищі» серед збережених мемів і рецептів олів’є. Після оновлення до Android 12 смартфонам доведеться поміщати скріншоти в папку Screenshots, і в фотоальбомах користувачів стане більше порядку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.