Чи можуть смартфони становити небезпеку для серця?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні смартфони не становлять великої загрози для серця, як стверджують американські кардіологи.

Згідно з висновком, опублікованому на сайті Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA), оснащені магнітами гаджети можуть короткочасно впливати на роботу імплантованих електронних медичних пристроїв, таких як кардіостимулятори та імплантуються дефібрилятори. Однак в ході тестів фахівці з’ясували, що великої небезпеки для здоров’я смартфони та інші розумні пристрої не несуть.

«Ми вважаємо, що ризик для пацієнтів невеликий, і в даний час агентству не відомо про будь-яких побічних ефектах, пов’язаних з цією проблемою», – сказав доктор медичних наук Джефф Шурен.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак через зростання популярності девайсів з вбудованими магнітами споживачам рекомендується уважно ставитися до вибору пристроїв, а пацієнтам – дотримуватися деяких правил по експлуатації апаратів.

У висновку FDA також повідомляється, що при безпосередній близькості гаджетів до медичного обладнання останнім дійсно може вийти з ладу на нетривалий час. Тому людям з кардіостимуляторами та імплантуються дефібрилятором рекомендується перед покупкою певних гаджетів консультуватися з лікарями.

Також фахівці рекомендують не носити апарати з магнітом поблизу місць розташування медичних девайсів – на відстані як мінімум 15 сантиметрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.