Google випустила Android 12 з повністю новим дизайном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось нарешті і настав той самий момент, якого багато гарантовано дуже давно чекали. В ході конференції Google I / O 2021 відбувся офіційний анонс операційної системи Android 12, яка в найближчому майбутньому вийде для мільйонів різних мобільних пристроїв і планшетних комп’ютерів. 

Розробники офіційно представили нову платформу, завдяки чому тепер точно достовірно відомо про все те, чим саме вона порадує користувачів. Як і повідомлялося раніше, найбільшим і найважливішим нововведенням в новій ОС став абсолютно новий дизайн, який не має нічого спільного з тим інтерфейсом, який можна було зустріти в більш ранніх версіях програмного забезпечення.

В операційній системі Android 12 всі елементи виконані з використанням дизайну Material You, який зачіпає абсолютно всі частини платформи, починаючи з екрану блокування і закінчуючи зовнішнім виглядом різних налаштувань.

Всі стандартні іконки були перероблені, а шрифти поліпшені для того, щоб зробити всю картинку більш привабливою. За словами Google, нова ОС приносить разом з собою «найбільші зміни дизайну за останні роки», тобто з релізу Android Lollipop більш ніж шість років тому.

У платформу впровадили спеціальну функцію, що дозволяє в автоматичному режимі змінювати кольорову схему при зміні шпалер, і така можливість з’явиться на всіх телефонах, незалежно від їх виробника.

Всі елементи налаштувань були піддані повній переробці, також як і стандартні програми, зовнішній вигляд яких кардинально змінився. Значок платіжної системи Google Pay також змінили, тому тепер він виглядає інакше, ніж раніше. Другим по значущості нововведенням в Android 12 стала посилена безпека. 

Крім безлічі нових алгоритмів і захисних механізмів, що відповідають за збереження інформації користувача, в платформі з’явився розділ під назвою Privacy Dashboard, який представляє з себе якесь табло з інформацією про те, коли саме і які конкретно додатки отримали ті чи інші дозволи. Інформація такого роду, на думку розробників, дозволить зробити процес використання будь-якого телефону більш безпечним і передбачуваним.

Коли на смартфоні використовується камера або мікрофон, у верхньому правому кутку може відображатися спеціальний індикатор, завдяки чому користувачі мобільних пристроїв зможуть швидко здогадатися, що за ними стежать. Включити таку можливість можна в налаштуваннях. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обійти механізм включення індикатора, як запевняє Google, неможливо, тому що він впроваджений безпосередньо в ядро ​​ОС. Крім іншого, в нову платформу додали підтримку цифрових ключів для автомобілів (Digital Car Key), підвищили швидкість роботи завдяки оптимізації, а також підвищили автономність шляхом зниження числа фонових процесів і, як наслідок, зменшення навантаження на центральний процесор. 

Нова операційна система вже доступна у вигляді бета-версії для ряду мобільних пристроїв, а її фінальна версія вийде в серпні-вересні нинішнього року, коли всі бажаючі і зможуть її встановити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.