Android 12: абсолютно новий дизайн і поліпшення конфіденційності

В рамках конференції для розробників I / O 2021 відбулася офіційна презентація Android 12. У новій версії мобільної операційної системи компанія Google зосередилася на конфіденційності та інтерфейсі, зробивши його більш персональним.

Android 12

Головним нововведенням Android 12 став перехід на новий дизайнерський стиль Material You. Його фішкою стала можливість персоналізації під кожного конкретного користувача. Суть в тому, що система може аналізувати встановлені на робочому екрані шпалери і видозмінювати систему відповідно до переважаючими на зображенні квітами. Таким чином, система буде виглядати по-різному на різних пристроях.

Google також заявляє, що Android 12 стала набагато більш плавною в порівнянні з попередньою версією. Крім того, компанія радикально переробила анімації. А для підвищення швидкості роботи провели оптимізацію, в результаті чого вдалося знизити навантаження системних сервісів на центральний процесор на 22% і на 15% скоротити використання потужних ядер CPU. В результаті розблокування смартфона, видалення повідомлень та інші дії будуть відбуватися значно швидше. 

Android 12

Для Android 12 були перероблені багато класичні віджети Google, а разом з тим створені і абсолютно нові. Це стосується годинника, погоди і багатьох інших. З’явився окремий віджет, в якому відображаються листування в чатах і останні активності з іншими контактами. Коли на заблокованому екрані немає повідомлень, то віджет годин збільшується в розмірах. Значним змінам також піддалися багато стандартні програми Google, такі як калькулятор, годинник та інші.

Android 12

Помітно змінився центр швидких налаштувань. Тепер замість компактних іконок відображаються великий кнопки. З цього меню можна швидко перейти в управління розумними пристроями в системі My Home і вибрати карту для оплати через Google Play.

Android 12

В налаштуваннях тепер є новий центр конфіденційності, де можна детально подивитися, яка програма і коли запитував різні дозволи, такі як доступ до камери, мікрофона, контактам, телефону та інші. В меню швидких налаштувань з’явилася можливість повністю відключити мікрофон і камеру, щоб ніяке додаток не могло їх використовувати. Крім того, якщо якась програма використовує камеру або мікрофон, то користувач про це завжди дізнається завдяки відповідній іконці в верхньому правому куті.

До того ж в Android 12 з’явилася можливість використовувати смартфон в якості цифрового ключа для доступу до автомобіля, а власники телевізорів і приставок на базі Android TV зможуть управляти ними за допомогою телефону.

З сьогоднішнього дня власникам смартфонів Pixel буде доступна перша бета Android 12. Крім того, в числі перших випробувати нову ОС зможуть власники обраних пристроїв ASUS, OnePlus, OPPO, realme, Sharp, Tecno, TCL, vivo, Xiaomi і ZTE.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.