Google Pixel з незвичайною прихованою камерою на якісних зображеннях

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google теж готується до випуску смартфонів, у яких фронтальна камера буде прихована під екраном. Технологія описана в свіжому патенті Google і вона відрізняється від того, що очікується у Samsung, Xiaomi і Oppo.  

Це не перший раз, коли компанії використовують додатковий дисплея для реалізації камери під екраном. На початку цього року аналогічний патент подала компанія Samsung. Однак Google хоче інтегрувати цей другий екран по-іншому.

Сенсор камери і об’єктив розміщені під екраном, під прямим кутом. Другий екран розташовується навпроти камери, він знаходиться під основним екраном і теж під прямим кутом. Між камерою і додатковим дисплеєм розміщується призма або дзеркало, як показано на зображенні патенту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли камера не використовується, контент, що відображається на другому екрані, відбивається через призму. Як тільки камера активується, призма повертається так, щоб збирати падаючий світло. 

Невеликий допоміжний дисплей також містить три датчика. Датчики можуть використовуватися різні, наприклад датчик зовнішньої освітленості, датчик наближення і ІЧ-датчик. Останній можна використовувати для включення функції розпізнавання осіб в 3D.

На патент звернув увагу тематичний ресурс LetsGoDigital. Якісні рендери на основі креслень в патенті для LetsGoDigital створив індійський дизайнерський канал Technizo Concept. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.