Найочікуваніші функції iOS 15 по витокам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До анонса iOS 15 залишилися лічені тижні. Її представлять в рамках WWDC 2021. Захід пройде в період з 7 по 11 червня.

Достовірної інформації про iOS 15 мало. Але витоки “засвітили” кілька нововведень. Ми перерахуємо функції, про які говорять інсайдери.

Поліпшене керування повідомленнями

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повідомлення будуть враховувати, що ви робите. Наприклад, перестануть турбувати під час сну або водіння. Також не виключена поява автоматичних відповідей. iOS 15 дозволить налаштовувати такі моменти.

Оновлений iMessage

Є відомості, що Apple вдосконалить iMessage. Він стане більш конкурентоспроможним порівняно з Facebook Messenger і WhatsApp. Інших подробиць про апдейте мало.

Не факт, що iMessage покажуть на WWDC 2021. Він може затриматися до релізу стабільної iOS 15.

Нові функції конфіденційності

Apple продовжить хрестовий похід проти додатків, що стежать за користувачами. В iOS 15 впровадять список ПО, непомітно збирає ваші дані.

“Дошка ганьби” дасть чітке розуміння, якими програмами і розробникам варто довіряти.

Підтримка віджетів на головному екрані iPadOS 15

На iPhone фішка є з виходу iOS 14. Скоро вона полегшить життя власникам планшетів. iPadOS 15 дозволить розміщувати віджети в будь-якому місці на головному екрані (і складати один на одного).

Покращений екран блокування

Передбачається, що Apple оновить екран блокування на айфоне. Як мінімум – надасть можливість тонкої настройки повідомлень.

Інше

На жаль, iOS 15 не призначена для старих пристроїв. Точно відомо, що не слід чекати підтримки iPhone 6s і iPhone SE. Їх процесор A9 вже не підходить для нової ОС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.