Таким буде Android 12: в мережу витік перший офіційний проморолик

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналіст Джон Проссер опублікував проморолик, в якому показані особливості інтерфейсу наступної версії Android. Вона буде анонсована на наступному тижні – в рамках відкриття конференції для розробників I / O.

Відео невисокої якості – ймовірно, це «екранка», знята на внутрішній презентації Android 12 серед співробітників Google. Проте навіть такий ролик дозволяє скласти враження про те, яким буде цей апдейт.

Судячи з відео, в Android 12 значно перероблений і вдосконалений інтерфейс і з’являться широкі можливості для персоналізації. Відмінностей від Android 11 дуже багато, принаймні візуальних. У відео йдеться, що Android 12 привносить новий красивий інтерфейс, посилений захист приватності, а також забезпечує взаємодію різних пристроїв користувача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі елементи інтерфейсу, показані у відео, були перемальовані з більш високою якістю. Тут ми бачимо годинник, віджет плеєра, погоду, повідомлення і різні кнопки. Головна відмінна риса всіх цих елементів – заокругленість і відсутність прямих кутів і гострих обрисів. Втім, перед нами стоковий Android, а виробники вільні міняти його інтерфейс і можливості як їм захочеться, тому оболонки для смартфонів різних брендів можуть виглядати зовсім інакше.

Google вже випустила кілька експериментальних збірок Android 12 для розробників. Цього літа повинна вийти стабільна бета-версія, а ближче до осені відбудеться офіційний реліз оновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.