Samsung і Google готують нову операційну систему

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напевно, вже не залишилося тих, хто хоча б раз не чув про Fuchsia OS. Це експериментальна операційка Google, яку вона спочатку використовувала для тестування і налагодження нових функцій для Android, Chrome OS і Wear OS, а потім нібито придумала їй інше застосування. Розробники пошукового гіганта спочатку підкрутили інтерфейс Fuchsia OS, потім додали підтримку додатків для Android, а потім і зовсім закликали сторонніх розробників і виробників електроніки приєднатися до розвитку нової ОС. Samsung погодилася.

Оскільки Fuchsia OS – це операційка з відкритим вихідним кодом, будь-який бажаючий може ознайомитися з ним на GitHub. Відповідно, там же можна дізнатися, на якому етапі розвитку знаходиться платформа, що вона вміє і навіть хто бере участь в її вдосконаленні.

Так ось з деяких пір на GitHub в розділі, присвяченому Fuchsia OS, з’явилася папка Samsung. Там фігурують зміни, які корейська компанія вносить в операційну систему, що в свою чергу вказує на її явний інтерес до нового продукту Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung і Fuchsia OS

За прогресу Samsung видно, що вона працює над інтеграцією файлової системи F2FS, яка використовується в її фірмових смартфонах, з Fuchsia OS. Не ясно, навіщо це треба, тим більше що і пояснень Samsung на цей рахунок не дає.

Однак є версія, що таким чином корейці намагаються домогтися сумісності пристроїв на Fuchsia OS з пристроями на Android, щоб дозволити їм взаємно обмінюватися файлами один з одним, не вступаючи в конфлікт з-за методики їх обробки. Інша справа – навіщо це може бути взагалі потрібно?

Не виключено, що Samsung розраховує використовувати Fuchsia OS якщо не в якості заміни Android, то принаймні як операційки-компаньйона. У якому вигляді це може бути реалізовано? Ну, хоча б у вигляді платформи для фірмових смарт-годин Samsung.

По всьому видно, що останнім часом Samsung вивчає можливість переведення Galaxy Watch на Wear OS, але навряд чи компанію може влаштовувати те, як Google розвиває цю операційну систему. Тому цілком можливо, що Samsung хоче використовувати Wear OS в якості засобу полегшеного трансферу на Fuchsia.

Навіщо потрібна Fuchsia OS

Причому це не обов’язково повинні бути смарт-годинники. Наскільки я взагалі розумію, Fuchsia OS – це універсальна платформа, яка підходить взагалі для всього. Samsung може використовувати її хоч в годинах, хоч в фітнес-браслетах, хоч в розумних колонках, хоч десь ще.

Тим більше що список пристроїв-компаньйонів в міру розвитку технологій тільки розширюється. Можливо, у Samsung є в розробці якийсь пристрій, про який ми поки взагалі навіть не думаємо, але корейці планують випустити його в перспективі найближчих декількох років. Загалом, варіантів маса.

Сама Google ніяк не коментує розвиток Fuchsia OS. За всю історію існування операційної системи представники пошукового гіганта дали лише 2-3 коментаря на її рахунок. Перший стосувався підтвердження факту її існування, а другий, який дав Рік Остерло, торкався призначення платформи.

Тоді-то він і пояснив, що у Google немає планів на комерційний розвиток і поширення Fuchsia OS, яка в даний момент є компанії виключно тестовим полігоном для нових функцій інших операційних систем. Але чи то він не сказав всю правду, то чи передумав. Але тепер Fuchsia OS має всі шанси стати заміною Android.

Джерело: androidinsider.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.