Тести компактного Asus ZenFone 8: продуктивність і автономність

У мережі з’явилися перші огляди нового флагманського смартфона ASUS ZenFone 8. Це один з найбільш компактних смартфонів на базі процесора Snapdragon 888. Завдяки тестам зарубіжних колег можна оцінити продуктивність і автономність цього «малюка».

Через скромних розмірів всередині ASUS ZenFone 8 не вмістилася просунута система охолодження, як у тому ж ROG Phone 5. Тому в тесті Wildlife Extreme Stress Test бенчмарка 3DMark апарат набирає максимум 1369 балів, але при повторних його запусках це значення опускається до 738 балів – 53,9% від пікової продуктивності. При активації ігрового режиму ситуація трохи краще: максимальне значення виростає до 1512 балів при мінімальному в 1278 балів, тобто до 84,5%. При цьому в режимі максимальної продуктивності пристрій може нагріватися до 49 ° C.

У Geekbench смартфон видає 1013 балів в одноядерному режимі і 3493 бали – в багатоядерному. Бенчмарк AndroBench показав, що швидкість послідовного читання і запису становить 1935,73 МБ / с і 762,6 МБ / с відповідно, а швидкість довільного читання і запису – 294,56 МБ / с і 274,7 МБ / с відповідно.

Як працює Genshin Impact на ZenFone 8 в динамічному режимі продуктивності

Що стосується реальної продуктивності, то ZenFone 8 запускає 9 з 12 протестованих додатків в середньому швидше, ніж OnePlus 9 Pro. У порівнянні з ZenFone 7 Pro новинка демонструє перевагу в переважній більшості випадків. У стандартному режимі роботи ZenFone 8 запускає Genshin Impact із середнім показником 48 кадрів в секунду, але ця частота вкрай нестабільна. При активації ігрового режиму ситуація значно краща, але апарат розігрівається до некомфортною температури.

Компактний розмір також не дозволив встановити в ZenFone 8 акумулятор великої ємності – тільки на 4000 мАг. Але це не заважає смартфону видавати 5,5-6,5 години активного екрану від одного заряду. У Genshin Impact при максимальних налаштуваннях графіки і 100% рівні яскравості апарат пропрацював 3,1 години, а в Battle for Bikini Bottom Rehydrated – близько 4 годин.

Смартфон підтримує швидку зарядку потужністю 30 Вт і від необхідного адаптера заповнює від 0% до 100% за 86 хвилин. При цьому нагрів акумулятора не перевищує 40 ° C.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.