ASUS ZenFone 8: компактний флагман з унікальною фронтальною камерою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серію флагманських смартфонів бренду ASUS поповнили одразу дві новинки – класичний моноблок ZenFone 8 і оригінальний ZenFone 8 Flip з відкидною камерою. Обидві моделі оснащені продуктивним залізом, але розрізняються дизайном, характеристиками дисплея і кількістю конфігурацій пам’яті.

ASUS ZenFone 8

При створенні ZenFone 8 інженери ASUS орієнтувалися на найбільш затребувані користувачами розмір і співвідношення сторін дисплея, а також ширину корпусу. За запевненням бренду, розрахунки велися таким чином, щоб забезпечити зручність використання гаджета однією рукою при збереженні максимальної площі екрану. Задня кришка смартфона, закруглена з боків, виконана з матового нековзного скла для зручності утримання. Габарити корпусу ASUS ZenFone 8 становлять 148×68 мм, а діагональ матриці – 5,9 дюйма. При свайпа у нижнього краю активується «однорукий» режим, що дозволяє дотягнутися до потрібних іконок, не перекладаючи пристрій в долоні.

AMOLED-панель Samsung E4 має частоту оновлення 120 Гц, значення дискретизації сенсора 240 Гц і швидкість відгуку всього 1 мс. Такі характеристики забезпечують плавну картинку при будь-якому сценарії використання, включаючи перегляд динамічних фільмів і запуск киберспортівних мобільних ігор. Від подряпин і інших пошкоджень дисплейний модуль захищає загартоване скло Corning Gorilla Glass Victus. Корпус флагмана також захищений від впливу води та пилу за стандартом IP65 / IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ASUS ZenFone 8

Пікова яскравість дисплея ASUS ZenFone 8 становить 1100 ніт, чого достатньо для комфортного перегляду навіть при яскравому освітленні. Примітний екран пристрою і високою точністю передачі кольору (Delta E <1, охоплення 115% sRGB і 112% DCI-P3). Крім того, матриця смартфона підтримує технологію DC Dimming, що значно знижує частоту мерехтіння.

За продуктивність флагманської моделі відповідає 5-нм процесор Qualcomm Snapdragon 888 за підтримки 8 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5. Комплектуючі розмістилися на компактній системній платі площею всього 2000 мм ². Це дозволило вмістити в компактний корпус ємний акумулятор на 4000 мАг. Об’єм оперативної пам’яті стандарту LPDDR5 становить 6, 8 або 16 ГБ, накопичувача UFS 3.1 – 128 або 256 ГБ в різних конфігураціях.

ASUS ZenFone 8

Швидко заповнити заряд АКБ дозволяє блок живлення потужністю 30 Вт з підтримкою технології технологія Quick Charge 4. Передбачено і програмна настройка режиму енергозбереження для збільшення автономності пристрою. Крім того, користувач може встановити обмеження на максимальний відсоток заряду або вхідну потужність (наприклад, при підключенні до БП на ніч) для продовження терміну служби батареї.

Чимало уваги приділив виробник і можливостям зйомки. Тильна камера ASUS ZenFone 8 оснащена основним 64-мегапіксельним сенсором Sony IMX686 з апертурою f / 1.8, підтримкою Pro-режиму і оптичною стабілізацією. За допомогою функції об’єднання сусідніх пікселів він забезпечує високу світлочутливість матриці при нічній зйомці в дозволі 16 Мп. Другий сенсор – 12-мегапіксельний IMX363, доповнений ширококутного оптикою, здатної виконувати роль макрооб’єктиву. Селфі-модуль представлений врізаним в екран датчиком Sony IMX 363 на 12 Мп з швидким фазовим автофокусом.

ASUS ZenFone 8

У числі інших особливостей камери – режим зйомки документів, автонастройка експозиції і маркер горизонту. При запису відео смартфон задіє три вбудованих мікрофона з функцією фокусування на джерелі звуку і активним шумодава, усуває шум вітру при зйомці на вулиці. Для перегляду роликів або прослуховування музики смартфон обзавівся стереодинаміками. Прихильники дротових навушників також можуть скористатися стандартним 3,5-мм аудіороз’єм – гаджет підтримує технологію Qualcomm Aqstic і обладнаний виділеним ЦАП.

Крім базової моделі флагмана, ASUS також представила його модифікацію з приставкою Flip на базі аналогічного процесора в єдиній модифікації 8/256 ГБ. Новинка отримала AMOLED-дисплей діагоналлю 6,67 дюйма. Його особливостями стали частота оновлення 90 Гц, інтегрований сканер відбитків пальців і відсутність вирізу для селф-камери. Плоска панель з піковою яскравістю тисячі ніт і охопленням 110% DCI-P3 має тонкі рамки і коефіцієнт передачі кольору Delta E <1.

ASUS ZenFone 8 Flip

Обидві камери пристрою замінює єдиний поворотний модуль, що розмістився на задній кришці. Він включає відразу три датчика: основний на 64 Мп, 12-мегапіксельний шірік і додатковий з телеоб’єктивом і триразовим оптичним збільшенням. Смартфон здатний знімати відео в режимі 8K @ 30 fps і 4K @ 60/120 fps, а під час селф-сесії камера вміє автоматично сфокусуватися на дрібних об’єктах при їх наближенні до об’єктивів.

Особливістю конструкції стала можливість автоматичної панорамної зйомки. Блок обладнаний шарніром нового покоління з детектором кута розкриття і заявленим ресурсом механізму в 300 000 циклів – близько 150 використань в день протягом п’яти років.

Передбачений і захист конструкції від падіння: виявивши себе в «польоті», гаджет швидко поверне камеру на вихідну позицію. Крім того, вендор пропонує покупцям новинки спеціальний чохол зі зсувними шторкою для відкидного модуля.

Вартість ASUS ZenFone 8, в залежності від конфігурації пам’яті, стартує з позначки € 599. Модель ZenFone 8 Flip обійдеться покупцям в € 799.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.