Смартфони

128 мільйонів користувачів iOS завантажили додатки з вірусами з App Store

Share

У 2015 році Apple зіткнулася з наймасовішою атакою на iOS. Через шість років, на суді з Epic Games, стали відомі деталі цього інциденту.

Деякі розробники в 2015 році скачали заражену копію Xcode, яку пізніше назвали XcodeGhost. Їм довелося шукати альтернативні варіанти для завантаження, тому що сервера Apple працювали дуже повільно.

XcodeGhost ніяк не відрізнявся від звичайного Xcode, але він містив шкідливий код, який згодом потрапив на iOS-пристрої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники компілювали свої додатки в XcodeGhost, а потім відправляли їх в App Store. Модератори магазину не помітили проблеми і додатки виявилися доступними для завантаження всім користувачам.

Шість років тому Apple навіть опублікувала список найпопулярніших постраждалих додатків та ігор. Серед них були WeChat, Angry Bird 2 і DiDi Taxi, а всього в App Store потрапили понад 2500 тисяч додатків з шкідливим кодом.

Сьогодні на суді стало відомо, що 128 млн користувачів скачали ці додатки. В цілому вони були завантажені більше 203 млн разів. 66% завантажень довелося на Китай.

Як тільки Apple виявила проблему, вона повідомила користувачів і попросила розробників перекомпіліровать додатки в оригінальному Xcode. Також компанія прискорила процес установки Xcode і поліпшила механізми захисту App Store.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024