Збір особистих даних в Android – додатки стануть більш прозорими

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google оголосила про зміну політики захисту конфіденційності користувачів Android. Вже скоро розробники мобільних додатків будуть зобов’язані повідомляти, які саме особисті дані збирають їх продукти. За запевненням компанії, це допоможе людям краще зрозуміти, якою інформацією вони діляться зі своїми гаджетами, і як вона обробляється.

Згідно блогу компанії, нова політика передбачає публікацію докладного переліку даних, які збираються в описі програми в фірмовому магазині. Звіт повинен включати такі пункти, як визначення місця розташування, список контактів, а також фотографії та інші мультимедійні файли, якщо вони відслідковуються додатком або воно має до них доступ.

Крім того, розробники повинні інформувати користувачів, як саме використовуються зібрані дані – наприклад, для персоналізації реклами. Google також рекомендує вказувати на такі функції, якщо вони підтримуються: 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Захист даних, таке як шифрування
  • Відповідність політиці сімейного використання
  • Необхідність використання зібраних даних для роботи
  • Підтвердження безпеки додатки незалежною третьою стороною
  • Можливість видалення особистих даних за запитом

Обов’язковою для публікації додатка в Google Play нова політика стане в другому кварталі наступного року, при цьому запуск відповідного Інфоблоки в магазині відбудеться вже на початку 2022.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.