Мобільні оператори стежать за абонентами через SIM-карти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останні кілька років можна почути все більше поганих новин, що стосуються розкриття конфіденційності користувачів тих чи інших сервісів і тут мова йде не про мільйони користувачів, а про мільярди. Останнім прикладом може стати недавнiй витік персональної інформації користувачів соцмережі Facebook, повідомляє ITsider.

Так ось, в наш час, за нами стежать все більше компаній, оскільки можливостей у них все більше і більше. Наприклад, все що ви шукаєте в інтернеті відомо пошуковим гігантам, соціальні мережі і месенджери отримують доступ до ваших телефонними номерами (і не тільки), мобільні оператори стежать за абонентами через SIM-карти і отримують нереальна кількість персональної інформації (при бажанні). Зараз же, зупинимося на мобільних операторах, оскільки свої послуги надають майже всім українцям.

Так ось, можливо ви задавалися питанням, звідки мобільні оператори знають, де їх користувачів більше, де краще ставити нові стільникові вишки, відкривати нові магазини, тарифні плани краще запропонувати тощо. Повірте, все це відбувається не просто так, оскільки в таких компаніях працює велика кількість аналітиків, які обробляють всю отриману інформацію і вибирають що краще вам запропонувати і де.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно, мобільні оператори не прослуховують всіх, не читають ваші смс, не стежать за вами в інтернеті тощо. Всі дані, які вони збирають орієнтовані на загальні дані. Що до цього можна віднести? Перш за все, це відстеження найпопулярніших маршрутів своїх користувачів, аналіз відправлених смс, тривалість дзвінків, використання МБ і тому подібні дані.

Фактично, мобільні оператори збирають неймовірну кількість таких даних, які потім групуються і обробляються аналітиками. Результатом такого аналізу даних стають вигідні тарифи, поліпшення мережі в певних регіонах, розміщення стільникових салонів в кращих місцях тощо.

Що до захисту від такого відстеження. Фактично, захиститися від цього ніяк не можна. Навіть якщо ви звернетеся в суд, довести, що оператори знають про вас щось конфіденційне не вийде. Крім цього, саме займатися вашим “прослуховуванням” вони можуть тільки після звернення правоохоронних органів. В інших випадках, все ваші дані просто зашифровані і групуються з мільйонами даних інших користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.